Tisti, ki košarko podrobneje spremljate, ste zagotovo že slišali za brate Ball in njihovega očeta LaVara. Najstarejši izmed treh bratov, Lonzo Ball, igra za NBA moštvo Los Angeles Lakers, mlajša dva, LiAngela in LaMela, pa je oče letos pripeljal v Litvo, točneje v klub Vytautas Prienai–Birštonas, kjer začenjata s svojo profesionalno košarkarsko kariero. Znamka Big Baller Brand, ki je v lasti njihove družine, zdaj v Litvi pripravlja mednarodni turnir, ki se ga bodo udeležili tudi Helios Sunsi!

LaMelo (levo) in LiAngelo Ball (desno) igrata za litvanski Vytautas in bosta stala nasproti našim Sunsem, Lonzo (drugi z leve) igra v NBA za LA Lakers, šef Big Baller Brand-a pa je njihov oče LaVar.

Domžalčani, ki na Big Baller Brand International Tournament odhajajo v soboto, 24. 2., navsezgodaj zjutraj, se bodo na turnirju pomerili s poljskim prvoligašem Wilki Morskie Szczecin, latvijskim državnim prvakom BK VEF Riga ter seveda domačim BC Vytautas. Gre za izjemno organiziran dogodek, ki bo ponudil izvrstno promocijo mladim košarkarjem, vse tekme pa bo mogoče v živo spremljati preko Facebooka. S košarkarji Helios Suns bo v Litvo odšla tudi ekipa Planet TV, ki bo vse skupaj spremljala čisto od blizu ter bo dogajanje iz Baltika vsakodnevno predstavila tudi slovenskim ljubiteljem športa.

Domžalčane v nedeljo čaka tekma s poljskim Wilkijem, v ponedeljek z latvijskim prvakom VEF Rigo, z domačim Vytautasom pa se bodo udarili v torek, 27. 2.

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “V klubu smo se zaradi daljšega tekmovalnega premora odločili povezati z organizacijo Big Baller Brand, ki s svojim posebnim pristopom organizira tudi turnir v Litvi, kjer za domači Vytautas nastopata tudi mlajša izmed razvpitih bratov Ball. Ekipa bo priložnost izkoristila za dober trening pred drugim delom domačega prvenstva in preizkus mladih igralcev v mednarodnem okolju. Prav tako bo turnir zanimiva in povsem nova promocija našega kluba in njegovih sponzorjev, za kar bo poskrbela tudi ekipa Planet TV, ki nas bo spremljala na poti.”

Dokumentarni film o družini Ball: