Ker so člani dobili mamljivo vabilo na mednarodni turnir Big Baller Brand v Litvi, so na povratno tekmo pokala Helios Alpe Adria na Češko v Brno odpotovali kadeti in mladinci pod vodstvom Dejana Čikića. Navkljub dobri predstavi predvsem v prvem polčasu, pa so jim v drugih 20 minutah pošle moči, tako da so domači prepričljivo slavili z 78:40.

Težko je bilo reči ne odmevnemu turnirju v Litvi, zato so mednarodno izkušnjo tekmovanja Alpe Adria tokrat dobili kadeti in mladinci, ki so v Brno odpotovali pod vodstvom vodje mladinskega pogona Dejana Čikića. Fantje so se na Češkem predstavili v zelo dobri luči, seveda pa skozi celotno tekmo vseeno niso uspeli fizično parirati izkušenejšim nasprotnikom.

A je bil prvi polčas s strani mladih Domžalčanov več kot spodbuden. Dobili so ga domači s 34:25, Sunsi pa se niso ustrašili močnejših nasprotnikov in so se pogumno podali v boj za vsako žogo. Do večje razlike je prišlo v drugih 20 minutah, ko so košarkarji Brna, ki jih vodi naš nekdanji trener Dejan Jakara, izkoristili svojo fizično premoč, dosegli nekaj hitrih in lahkih košev ter razliko že v tretji četrtini dvignili na +20. Podoben ritem igre smo spremljali tudi v zadnjih desetih minutah, končalo pa se je s prepričljivih 78:40 za Brno.

Jure Snoj

Za domače sta Canyon Barry (5 skokov) in še lani naš košarkar Đorđe Lelić dosegla po 13 točk. Na domžalski strani je Jure Snoj tekmo končal pri 11 točkah in 5 skokih, Jan Maček pa pri 10 točkah in 7 skokih.

Dejan Čikić, trener Helios Sunsev: “Zaradi vabila članom na mednarodni turnir v Litvo, smo se v klubu odločili, da našim mlajšim košarkarjem ponudimo izkušnjo igranja mednarodnega tekmovanja Alpe Adria in fantje so je zagrabili z obema rokama. Morda smo pričakovali celo hujši poraz, saj gre vseeno za ogromno fizično in trenažno razliko med našimi mladimi fanti in profesionalno zasedbo ekipe Brna. Vseeno so se fantje pogumno borili, za kar jim lahko čestitamo, prav tako pa smo lahko zadovoljni s končnim rezultatom.”

Na tem mestu želimo čim lažje okrevanje domačemu košarkarju Radeku Pumprli, ki si je v 1. četrtini poškodoval koleno, in seveda čim hitrejši povratek na parket!

Helios Alpe Adria Cup, povratna tekma četrtfinala (Brno, 24. 2. 2018)

mmcite Brno – Helios Suns 78:40 (16:9, 18:16, 22:10, 22:5)

mmcite Brno: Hrabovsky, Kozina 5, Pumprla 2, Primorac 10 (14 skokov), Vasat 3, Barry 13 (5 skokov), Lelić 13, Jedovnicky 12, Tomanec 12 (6 skokov), Nehyba 8
Helios Suns: Trojanšek, Tajher 5 (6 skokov), Rener, Maček 10 (7 skokov), Štih 6, Leben, Grmek 8 (5 skokov), Cunja, Stanišić, Snoj 11 (5 skokov)