Helios Sunsi v Litvi igrajo na Big Baller Brand mednarodnem turnirju, ki ga organizira razvpiti ameriški “oče” LaVar Ball. V prvih dveh tekmah so Domžalčani zabeležili tesna poraza, danes pa jih čaka še glavni spektakel turnirja, obračun z domačim Vytautasom, za katerega nastopata tudi dva brata Ball, LiAngelo in LaMelo. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu!

Domžalski košarkarji v Litvi.

Domžalčani so v Litvo odpotovali brez poškodovanih Jureta Močnika, Aljaža Bratca in Aleksandra Sinebabnova, brez reprezentančno odsotnega Blaža Mahkovica ter z rahlo obolelim Alexandrom Shashkovom. Poleg njih pa je bolečine v hrbtu, že po nekaj minutah igre v prvi tekmi proti poljski ekipi King Wilki Morskie, ponovno začutil Matej Rojc, tako da je igralno tudi on žal neaktiven. Je pa zato turnir toliko bolj zanimiv za naše mlajše košarkarje, ki bodo imeli kar nekaj priložnosti za igro na mednarodni sceni. V tekmi s Poljaki je tako domžalski voz vlekel predvsem Jure Pelko, ki je obračun končal pri 27 točkah, King Wilki pa je do zmage prišel v zadnjih minutah. Končalo se je z 80:75.

Sunsi so v prvih dveh tekmah zabeležili dva tesna poraza.

V drugem obračunu Domžalčanov na turnirju, jim je nasproti stal večkratni in tudi aktualni državni prvak Latvije, VEF Riga. Tekma je bila vseskozi izenačena, v končnici pa so imeli Sunsi celo zadnji napad za zmago, a ga niso izkoristili, tako da je bil na vrsti podaljšek. V tem so bili malce bolj zbrani Latvijci, ki so prišli še do druge zmage na turnirju in slavili s 94:89. Pri Domžalčanih je bil tokrat najbolj učinkovit Božo Đumić, ki se je zaustavil pri 22 točkah, temu pa je dodal še 5 skokov, dvojni dvojček, z 21 točkami in 11 skoki, pa je uspel Jaki Brodniku. Na drugo strani je bil nezaustavljiv 19-letni organizator igre Nikolajs Zotovs, ki je tekmo končal pri 30 točkah, 7 skokih in 8 podajah.

Danes Domžalčane čaka še glavni spektakel turnirja, obračun z domačim Vytautasom, za katerega igrata mlajša dva brata Lonza Balla, košarkarja Los Angeles Lakersov, LiAngelo in LaMelo, s klopi pa jih na tem turnirju vodi njun oče, razvpiti LaVar Ball. Domači so prav tako izgubili prvi dve srečanji, tako da gre pravzaprav za obračun za 3. mesto na turnirju. Spektakel iz Litve si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu na naši spletni strani ali Facebook strani.

Big Baller Brand International Tournament, prvi dve tekmi

King Wilki Morskie Szczecin – Helios Suns 90:85 (21:22, 24:12, 13:24, 22:17)

Benjamin 17 (10 sk.), Kikowski 15; Pelko 27 (8 pod.), Brodnik 14

Helios Suns – VEF Riga 89:94 (22:21, 25:27, 18:15, 14:16, p.10:15)

Đumić 22 (5 sk.), Brodnik 21 (11 sk.); Zotovs 30 (7 sk., 8 pod.), Hazners 25