Helios Sunsi se z mednarodnega turnirja Big Baller Brand, ki se je v preteklih dneh odvijal v Litvi, vračajo z eno zmago in dvema porazoma. V zadnji tekmi turnirja so namreč pred skoraj da milijon pari oči po svetu, ki so obračun spremljali v spletnem prenosu, ugnali domači Vytautas s 96:87 in tako osvojili končno 3. mesto. Turnir je bil organiziran na izjemno visokem nivoju, za kar si organizatorju, na čelu s kontroverznim “očetom” LaVarom Ballom, zaslužijo vse pohvale.

LaVar Ball, trenutno eden najbolj kontroverznih “očetov” v košarki.

V prvih dveh dneh turnirja so Domžalčani morali priznati premoč poljski ekipi King Wilki Morskie ter latvijskemu prvaku VEF Riga, zadnji dan pa jih je čakal medijsko najbolj odmeven dogodek turnirja, tekma z domačo ekipo BC Vytautas. Slednjo je na turnirju s klopi vodil razvpiti LaVar Ball, oče košarkarja Los Angeles Lakersov Lonza Balla, ki je v zadnjem letu s svojim pojavljanjem v medijih ena najbolj kontroverznih košarkarskih osebnosti v ZDA. Za Vytautas igrata oba njegova mlajša sinova, LaMelo in LiAngelo, ki jima oče za prihodnja leta prav tako (optimistično) napoveduje preskok v najmočnejšo ligo na svetu.

Že sam podatek, da je tekmo preko Facebook prenosa, ki je bil produkcijsko s strani ekipe Ballislife izjemno izpeljan, ujelo milijon uporabnikov, je impozanten! Samo preko naše klubske Facebook strani Helios Suns je video dosegel preko 8 tisoč različnih uporabnikov!

Jure Pelko

Tekma visokega ritma se je razpletla šele v zadnjih minutah, ko je domačim očitno pošla sapa. Sunsi so slavili s 96:87, najbolj pa sta se strelsko izkazala dva “mulca”, 19-letni Urban Oman in 18-letni Nejc Klavžar. Prvi je 22 točkam dodal še 7 skokov, drugi pa prav toliko točkam še 5 skokov in 6 podaj. Prvi strelec domačih je bil LiAngelo Ball s 30 točkami.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Za nami je uspešen turnir, odigrali smo tri napete tekme. V ekipi smo pogrešali Mahkovica ter poškodovane Močnika, Bratca in Sinebabnova, bolj malo pa nam je lahko pomagal Rojc. Zato sem s končnim izplenom ene zmage lahko zadovoljen, čeprav bi lahko dobili kakšno več. Rezultat ni bil v ospredju, mladi igralci pa so izkoristili svojo minutažo in dobili jasno sliko, kam sodijo na mednarodni sceni. V Domžalah nas sedaj čaka kratek počitek in priprava na sobotno tekmo s Šentjurjem, v katero bomo žal spet vstopili močno oslabljeni zaradi poškodb, ki pestijo ekipo.”

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Zahvaljujemo se organizatorjem za odlično izpeljan turnir, s katerim smo pri Heliosu zapolnili tekmovalno praznino pred drugim delom tekmovanja v Ligi Nova KBM. Košarkarsko smo veliko priložnosti ponudili našim mladim igralcem, ki so se zlasti na tretji tekmi proti Vytautasu še posebej izkazali. Vsaka mednarodna izkušnja jim še kako koristi. Po marketinški plati je bil turnir posebna izkušnja, saj ne gre izgubljati besed o specifičnosti vloge LaVara Balla in obeh sinov, ki se kalita v Litvi. Naša tekmo z Vytatuasom pa je v spletnem prenosu dosegla neverjetnih milijon gledalcev, kar je svojevrsten rekord kluba, ki mora razveseliti tudi naše pokrovitelje.”

Jovan Beader

Kot je omenil že trener Beader, Sunse to soboto, 3. 3., že čaka prva tekma Lige za prvaka, v Domžale pa prihaja bivši državni prvak s Heliosom, trener Jakša Vulić, z ekipo Šentjurja. Tekma bo tokrat ob 20. uri. Za zveste navijače smo pripravili tudi poseben akcijski paket za ogled vseh sedmih domačih tekem Sunsev v Ligi za prvaka, več informacij pa najdete TUKAJ.