Helios Suns imajo novega partnerja, in sicer bodo imeli predvsem trenerji v članskem pogonu lažje delo pri pripravi na prihajajoče tekme oz. nasprotnike, saj bo imel klub po novem na voljo tudi tehnologijo Synergy.

Synergy Sports Technology je podjetje, ki ga je leta 2004 ustanovil Garrick Barr, ko je prenehal s svojim delovanjem pri NBA ekipi Phoenix Suns. Podjetje je s svojo tehnologijo in pristopom popolnoma spremenilo delo trenerjev in košarkarskih delavcev na področju analiziranja nasprotnikov in spremljanja igralcev kot posameznikov. Dandanes predstavlja Synergy največjo bazo analiziranih igralcev, tekem in uporabnih tehnoloških orodij, ki pomagajo trenerjem do hitrejše, predvsem pa boljše priprave na nasprotnika. Samo v letošnji sezoni se je v njihovi bazi znašlo že preko 50.000 tekem, ki jih Synegyjevi »logerji« analizirajo v živo.

Jovan Beader

Danes Synergy tehnologijo uporabljajo vse NBA in WNBA ekipe ter tudi študentske NCAA moške in ženske ekipe. Med uporabniki najdemo tudi številne klube v Evroligi in ostalih evropskih tekmovanjih. Synergy strateško in tržno sodeluje tudi z znanimi mednarodnimi partnerji kot so ESPN, CBS Sports, SB Nation, Sports Ilustrated in NBA.com. Podjetje dandanes zaposluje preko 750 oseb po vsem svetu in postaja sinonim za najbolj napredno analitično orodje v košarki kot športu.

Synergy Sports po novem postaja tudi partner Helios Sunsov. Verjamemo, da bo delo trenerjem olajšano, taktični napredek naših igralcev pa s časoma še boljši!

Še več o Synergyju pa najdete na https://corp.synergysportstech.com/index!