V 2. kolu Lige Nova KBM za prvaka Helios Sunse čaka neugodno gostovanje pri novomeški Krki. Slednja je v zadnjem času v dobri formi, pred drugim delom državnega prvenstva pa se je okrepila tudi s slovenskim reprezentantom Sašo Zagoracem.

Domžalčani so se s Krko letos dvakrat že pomerili; obe ekipi sta na domačem parketu vknjižili tesni zmagi.

Potem, ko so Domžalčani v 1. kolu doma nepričakovano položili orožje pred Jakšo Vulićem in Šentjurjem, bo zdaj treba svoje priložnosti iskati tudi na katerem od težkih gostovanj. Prvo je na vrsti že to soboto, ko se odpravljajo v Novo mesto h Krki, ki je v prvem kolu na domačem parketu ugnala Sixt Primorsko in napovedala boj za sam vrh razpredelnice. Njihova najnovejša okrepitev, slovenski reprezentant Saša Zagorac, je Primorcem nasul 20 točk, po 13 sta jih dodala drugi reprezentant Žiga Dimec in pa srbski košarkar Marko Jošilo, ki sta skupaj zbrala tudi 14 skokov.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Krka je pred drugim delom dodatno okrepila ekipo in je trenutno v dobri formi, nas pa žal še vedno tare kar nekaj poškodb, tako da je vprašanje, v kakšni zasedbi se bomo zoperstavili Novomeščanom. Vseeno bomo dali vse od sebe, da poskušamo izničit naš nepotreben domač poraz iz 1. kola.”

Obračun Krke in Heliosa se to soboto, 10. 3., v Športni dvorani Leona Štuklja, prične ob 19. uri, tekmo pa si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV.