V 3. kolu Lige Nova KBM za prvaka v Domžale prihaja letošnji pokalni prvak Slovenije, Sixt Primorska. Sunsi, ki so po dveh kolih še brez zmage, bodo na domačem parketu storili vse potrebno, da osvojijo prvi dve še kako potrebni točki v boju za polfinale državnega prvenstva.

Domžalčani so najprej malce presenetljivo klonili doma s Šentjurjem, potem pa v 2. kolu v gosteh 36 minut vodili proti Krki, a na koncu vseeno ostali praznih rok. Morda bi bil že čas za malce nervoze, a je treba v obzir vzeti dejstvo, da ekipa žal še vedno ni popolna. Tudi zato se fantje mirno pripravljajo na obračun s Primorci, tisti, ki bodo na razpolago za igro, pa bodo naredili vse, da pridejo do prve zmage v Ligi za prvaka.

Primorci so drugi del prvenstva začeli s porazom v Novem mestu in domačo zmago nad Šenčurjem. Njihovo prvo ime letos je zagotovo naš nekdanji član Marjan Čakarun, ki v domačem prvenstvu dosega po 14,5 točk in 8,1 skokov na tekmo. Ne manjka pa pri Primorski še ostalih košarkarjev, ki so nekoč nosili tudi domžalski dres. Poleg Čakaruna so to še Alen Hodžić, Gezim Morina in njihova zadnja okrepitev, slovenski reprezentant Matic Rebec.

V letošnjih dveh medsebojnih srečanjih sta ekipi slavili vsaka po enkrat, v obeh primerih so bili zmagovalci gostje. V Domžalah je bilo 72:70 za Primorsko, na Obali pa 106:95 za Helios.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Proti enemu glavnih favoritov za naslov nimaš pravzaprav kaj izgubiti, zato bomo lahko tekmo odigrali sproščeno, a vseeno z željo po prvi zmagi v Ligi za prvaka. Na domačem parketu moramo v vseh preostalih tekmah čim bolj drago prodati svojo kožo. Upam, da bo tudi dvorana kar se da polna, saj v teh trenutkih potrebujemo vsako glasno pomoč, ki jo lahko dobimo.”

Obračun Helios Sunsev in Sixt Primorske so bo v soboto, 17. 3., v Športni dvorani Domžale, pričel ob 19. uri. Vabljeni!