Domžalski košarkarji so bili v 3. kolu Lige Nova KBM za prvaka ponovno povsem blizu nasprotniku, tokrat Sixt Primorski, a je na koncu spet nekaj malega zmanjkalo, da bi zabeležili prvo zmago v drugem delu državnega prvenstva. Primorci so v Domžalah slavili s 74:68.

Jure Pelko

Domači so bili večino prve četrtine boljši nasprotnik, voz pa je na uvodu vlekel predvsem Jure Pelko, na koncu tudi prvi strelec tekme z 20 točkami. Po desetih minutah so tako Sunsi vodili z 21:20, a nato v drugem delu igre preveč popustili v napadu, kar so gostje izkoristili in ob polčasu povedli s 37:34.

Sledila je dobra otvoritev drugega polčasa s strani Domžalčanov, ki so hitro spet prevzeli pobudo, a so v trenutkih, ko bi morali še malce stopiti na glas, prevečkrat grešili, tako da si kakšne bolj otipljive prednosti niso uspeli priigrati. Ob tem pa je v izteku četrtine trojko za Primorsko dodal še Tadej Ferme in gostje so pred zadnjimi desetimi minutami spet vodili (55:54).

Nato pa, kot da bi nekdo domžalskim košarkarjem zategnil ročno zavoro. Primorci so v petih minutah zadnje četrtine prišli do delnega izida 13:3 in tekmo nato le še mirno pripeljali do konca. Domači so sicer nekajkrat še poskusili zapretiti, a jim bližje kot na šest točk zaostanka ni uspelo priti, tako da je Primorska prišla do zaslužene zmage s 74:68. Omenimo, da so Domžalčani v drugem polčasu zgrešili kar 10 prostih metov, potem ko so bili v prvih 20 minutah stoodstotni.

Blaž Mahkovic

Pri Sunsih je bil, kot že rečeno, z 20 točkami najbolj učinkovit Jure Pelko, 14 točk in 13 skokov je dodal še Blaž Mahkovic. Pri gostih je bil prvi strelec Tadej Ferme s 13 točkami, 11 točk in 5 skokov je dodal še naš nekdanji član Alen Hodžić.

Jure Besedić, Helios Suns: “Tekmo smo malce slabše odprli, a vseeno hitro vzpostavili ravnotežje. Na koncu pa nam je padla zbranost, napravili smo preveč napak in izgubili tekmo, ki bi z malo več pametnimi odločitvami lahko šla tudi v našo korist.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Iskrene čestitke Primorski za zasluženo zmago. Nam se je spet ponovila ista zgodba z zadnjih tekem. Enostavno nas zaradi majhne rotacije igralcev zmanjka v zaključku obračunov, naredimo nekaj nepotrebnih napak in nasprotniku dovolimo, da se preveč odlepi, potem pa je to težko nadoknaditi. Preostane nam, da trdo delamo dalje, upamo, da se čim prej vrnejo preostali poškodovani igralci in svoje priložnosti iščemo v prihajajočih tekmah.”

Jure Močnik

Tudi naslednjo tekmo bodo Domžalčani igrali doma in sicer šele v ponedeljek, 26. 3., ko v Domžale prihajajo aktualni državni prvaki, v drugem delu še neporaženi košarkarji Petrol Olimpije.

Liga Nova KBM za prvaka, 3. kolo (Domžale, 17. 3. 2018)

Helios Suns – Sixt Primorska 68:74 (21:20, 13:17, 20:18, 14:19)

Helios Suns: Brodnik 6, Pelko 20, Jogan, Oman 2, Močnik 11 (5 podaj), Mahkovic 14 (13 skokov), Besedić 7 (7 skokov), Shashkov 8 (5 skokov), Strel
Primorska: Rebec 9, Ferme 13, Čakarun 10 (6 skokov), Joksimović 5, Mulalić 9, Zupan, Hodžić 11 (5 skokov), Vujasinović 7 (5 skokov, 5 podaj), King 10 (12 skokov), Morina