Iz ZDA je prišla tragična novica, da je po srčnem infarktu, ki ga je doživel v soboto, umrl naš nekdanji košarkar Zeke Upshaw. Star je bil 26 let.

Zeke Upshaw

Ameriški košarkar Zeke Upshaw, ki je v Domžalah igral v sezoni 2014/15, in bil, ob svoji košarkarski vsestranskosti, zaradi vedno nasmejanega obraza izredno priljubljen med domžalskimi ljubitelji košarke, je po dveh dneh v bolnišnici podlegel posledicam srčnega infarkta, ki ga je doživel na koncu sobotne tekme med njegovimi Grand Rapids Drive in Long Island Nets v ameriški razvojni ligi NBA G League.

Lado Gorjan, svetovalec vodstva kluba: “Zeke je bil eden najbolj spoštljivih košarkarjev, ki so kadarkoli nosili domžalski dres. Vedno nasmejan in dobre volje, ustrežljiv in prijazen, vedno pripravljen preživeti dodatno minuto delovno na parketu ali v družbi navijačev ob igrišču. Tragično je, da se kaj takega lahko zgodi tako predanemu in odgovornemu športniku. Naše misli so v teh trenutkih usmerjene k Zekovi družini, ki ji izrekamo iskreno sožalje.”

Zeke, počivaj v miru.