Sobotni dan bo prava poslastica za ljubitelje dobre košarke. Najprej bodo domžalsko dvorano zasedli fantje U13, ki se bodo udarili za naslov najboljšega v Sloveniji, ob 20. uri pa bo na vrsti še obračun Lige Nova KBM za prvaka, saj k Sunsem v goste prihajajo košarkarji Šenčurja.

Slednji so v dosedanjih petih kolih zbrali dve zmagi in tri poraze, torej zmago več od domžalskih košarkarjev. Primat njihovega prvega strelca je od Smiljana Pavića, ki je z 9,0 skoki na tekmo še vedno najboljši skakalec ekipe, prevzel Dino Murić, slednji v povprečju dosega po 16,6 točk na tekmo, temu pa doda še 7,6 skokov. Glavna stvar, na katero opozarja tudi trener Sunsev, Jovan Beader, pa je predvsem izkušenost gostov, saj gre pri Šenčurju zagotovo za eno najstarejših ekip v prvenstvu.

Trener Jovan Beader opozarja na izkušene košarkarje Šenčurja.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: Najprej bomo stiskali pesti za naše mlade košarkarje, ki jih čaka zaključni turnir U13. Nas pa zvečer čaka vedno neugodna ekipa Šenčurja, z eno najbolj izkušenih zasedb v ligi. Pričakujemo trdo in težko borbo od prve minute dalje, igramo pa na domačem parketu, zato kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev. Na tem mestu vabilo vsem ljubiteljem košarke v Domžalah, da sobotni košarkarski dan preživijo v naši družbi.

Obračun Sunsev in Šenčurjanov se v Športni dvorani Domžale začne ob 20. uri, po končanem zaključnem turnirju fantov U13, ki se s polfinalom Helios Suns – Ljubljana prične ob 11.00. VABLJENI!