Če so si tekme zdaj sledile v malo bolj mirnem ritmu, običajno ob sobotah ali nedeljah, pa se bo tempo Lige Nova KBM zdaj podvojil, saj bodo ekipe v drugem delu Lige za prvaka odigrale po dve tekmi na teden. Naši člani začenjajo s tem ritmom že nocoj, ko ob 20. uri gostujejo v Hali Tivoli pri ekipi Ilirije.

Ekipi sta se letos pomerili že štirikrat, dvakrat v prvem delu državnega prvenstva, dvakrat pa v Pokalu Spar. Kar trikrat je zmago slavila Ilirija, Domžalčani pa so bili uspešni zgolj na povratni tekmi 4. kola Pokala Spar, a so takrat slavili z ogromno razliko (90:54). Če so Sunsi počasi le strnili svoje vrste, saj se je po manjših poškodbah v pogon vrnila večina košarkarjev, pa se s podobnimi težavami zdaj soočajo pri Iliriji, ki so zadnjo tekmo v Novem Mestu odigrali brez prvega strelca Žana Marka Šiška (17, 2 točk na tekmo), prvega skakalca Ljubomirja Mladenovskega (6,4 skokov na tekmo) in najbolj izkušenega posameznika Jasmina Hukića.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: Če bomo proti Iliriji uspeli večino tekme igrati tako, kot smo v soboto proti Šenčurju prvih 25 minut, potem se lahko nadejamo dobrega rezultata. Ne smemo si dovoliti padcev v igri, saj znajo Ilirijani predvsem na svojem parketu to hitro kaznovati.

Obračun v Hali Tivoli se prične ob 20. uri, tekmo pa si boste lahko ogledali tudi v neposrednem spletnem prenosu na kzs.si ali vzivo.si.