Pred dvema težkima gostovanjema pri Primorski in Olimpiji, Domžalčane čaka še hudo naporna domača naloga, in sicer v domžalsko športno dvorano prihajajo prvaki ABA Lige 2, košarkarji novomeške Krke. Sredin zvečer je v Domžalah torej rezerviran za košarkarski spektakel!

Obe ekipi sta v zadnjem krogu Lige Nova KBM za prvaka “nesrečno” izgubili. Domžalčani so v Šentjurju zapravili svojo prednost in dobili koš z dveh tretjin igrišča ob zvoku sirene za poraz s 75:74, Novomeščani pa so bili v gosteh pri Primorski tudi že kar lepo spredaj, a so prav tako zapravili vso prednost in domačim morali priznati premoč s 76:73.

Krka ima izredno uravnoteženo ekipo, v kateri lahko v vsaki tekmi nekdo drug povleče novomeški voz. Statistično gledano je prvi strelec ekipe slovenski reprezentant Žiga Dimec s 13,2 točkami, prvi skakalec pa Marko Jošilo s 7,5 skoki na tekmo. Ob tem je Krka tudi napadalno najbolj učinkovita ekipa lige, saj dosega skoraj da 83 točk na tekmo (Helios 79,5).

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: Upam, da smo po sobotnem porazu v Šentjurju uspeli glave toliko osvežiti, da se bomo lahko zoperstavili enemu od favoritov za končni naslov. Krka je kljub porazu na Obali v očitno dobri formi, ki se vleče še od osvojitve regionalne lige, za kar kolegu Petrovu in njegovim igralcem tudi iskreno čestitam.

Obračun Helios Sunsev in Krke se v sredo, 18. 4., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri. VABLJENI!