Domžalčani so po zmagoslavju proti Krki malce lažje zadihali, a se v lovu za polfinale vseeno še ne morejo preveč sprostiti, saj jim četrto mesto, ki ga trenutno zaseda Rogaška, še vedno uhaja za eno zmago. Izredno težko, a ne nemogoče, jo bodo dosegli na naslednjih dveh gostovanjih, saj si sledita tekmi v Kopru pri Sixt Primorski in v Ljubljani pri Petrol Olimpiji.

S Koprčani so se sonca letos pomerila že štirikrat, ob treh uradnih tekmah še enkrat pred sezono. Na treh uradnih medsebojnih obračunih je vsakokrat slavilo gostujoče moštvo, čemur tudi tokrat z naše strani ne bi prav nič oporekali. Tako kot večji del sezone, je pri Primorcih še vedno najbolj učinkovit nekdanji “barvar” Marjan Čakarun, ki dosega po 14,8 točk in 8,1 skokov na tekmo. V treh letošnjih tekmah proti Heliosu pa je bil celo še za odtenek boljši (19,0 točk in 8,3 skokov). Za še kakšen preostali “fun-fact”, t.j. zabavno dejstvo, pa skoči na naš Facebook profil.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: Serijo treh tekem proti najmočnejšim ekipam smo z zmago proti Krki dobro odprli. Zdaj pa nas čakata še dve težki gostovanji, na katerih smo lahko povsem neobremenjeni. V Koper sicer ne gremo z belo zastavo, saj smo enkrat letos tam že presenetili. Tako da bomo tudi tokrat naredili vse, da domačim čim bolj otežimo delo.

Obračun Sixt Primorske in Helios Sunsev se bo nocoj, v koprski dvorani Bonifika, pričel ob 19. uri. Že sredi tedna nato sledi še drugo domžalsko gostovanje zapored, saj se bodo Sunsi v sredo, 25. 4., v Hali Tivoli pomerili s Petrol Olimpijo.