Domžalske košarkarje v Ligi Nova KBM za prvaka čakajo še najmanj štiri tekme. Najmanj zato, ker bo morebitna uvrstitev v polfinale prvenstva prinesla še nekaj dodatnih tekem, a se bo tja seveda treba še uvrstiti. Današnja tekma s Petrol Olimpijo, bo sicer lahko odigrana precej neobremenjeno, saj proti vodilni ekipi lige nimaš kaj izgubiti. Bo pa zato veliko bolj pomembna tekma v soboto, ko v Domžale prihaja Rogaška, neposredni tekmec Sunsev za mesto v polfinalu.

Tole bo že šesti medsebojni obračun Sunsev in Olimpije letos saj sta se ekipi dvakrat pomerili tudi v Pokalu Spar. Trikrat so slavili Ljubljančani, dvakrat pa Domžalčani, in mi ne bi imeli prav nič proti, če se danes izid poravna na 3:3 v zmagah. Prvo ime Olimpije je, vsaj statistično gledano, Jordan Morgan, ki dosega po 19,9 točk in 6,9 skokov na tekmo.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Pred nami je še ena v nizu tekem, na katerih nimamo kaj izgubiti. Proti Krki in Primorski smo dobro odreagirali, upam, da bo podobno tudi proti Olimpiji. Ker sta obe ekipi v zadnjih tekmah v dobri formi, pričakujem lep, po drugi strani pa tudi zelo čvrst, košarkarski obračun.”

Obračun z Olimpijo bo tokrat v Hali Tivoli, prične pa se že ob 17. uri. Vi pa si za košarko rezervirajte še prihajajoč sobotni večer, saj bomo v Športni dvorani Domžale potrebovali vsako razpoložljivo grlo v obračunu z  Rogaško (28. 4., ob 19.00).