V soboto se v Domžalah igra ena najbolj pomembnih tekem sezone! Helios Sunsi v svoji dvorani, ob 20. uri, pričakujejo košarkarje Rogaške, neposredne tekmece v boju za polfinale Lige Nova KBM! Rabimo vsako grlo, rabimo vsak glas, ker brez vas ni nas!

Domžalčani so trenutno s petimi zmagami in šestimi porazi na 5. mestu razpredelnice. Krka ima mesto pred njimi eno zmago več, Rogaška na 3. mestu pa dve več. Na 6. mestu je Šenčur, ki ima enak izkupiček kot Sunsi, katere do konca sezone čakajo še tekme z obema neposrednima tekmecema za top 4, Rogaško in Šenčurjem, v zadnjem kolu pa doma gostijo še Ilirijo.

Rogaška v Domžale prihaja z lepo popotnico, domačo zmago nad novomeško Krko v zadnjem kolu z 88:78. Njihova gonilna sila letos je Mitja Nikolić, s 14,8 točkami in 6,8 skoki na tekmo tudi najboljši strelec in skakalec ekipe. Ekipi sta se letos pomerili trikrat, na prvih dveh obračunih so slavili Domžalčani, na zadnjem pa Rogaška.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “O napredovanju med najboljše štiri ne odločamo več sami. Mi moramo opraviti svoje delo, na roko pa nam morajo iti tudi nekateri preostali rezultati. Pred nami je obračun z Rogaško, ki je že tradicionalno neugoden nasprotnik za Helios. Ravno zato na tekmo vabim vse ljubitelje košarke v Domžalah in okolici, da pridejo in nas čim bolj glasno podprejo v boju za polfinale.”

Sobotni obračun Sunsev in Rogaške se v domžalski športni dvorani prične ob 20. uri! VABLJENI!