Zaključek rednega dela sezone Lige Nova KBM mineva z vklopljenim turbo pogonom, saj Domžalčane po domačem zmagoslavju nad Rogaško, žal z malenkost prenizko razliko, že jutri čaka naslednji, pravzaprav predzadnji obračun v prvenstvu, saj odhajajo v goste k Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi.

Helios Sunsi so proti Rogaški, neposrednemu tekmecu za napredovanje v polfinale, že po petih minutah igre vodili z 12:2, potem ko je za dve točki zadel 18-letni Alexander Shashkov. Gostje so sicer nato ujeli priključek, a so bili Domžalčani vse do zaključka prvega polčasa v rahli prednosti. Ta je ob glavnem odmoru znašala le dve točki, po zabijanju Marvina Holcomba na eni strani, je rezultat polčasa (40:38) na drugi postavil Jure Pelko.

Do 32. minute sta bili ekipi le točko ali dve oddaljeni ena od druge, nato pa je po izenačenju na 59:59 Sunsem uspel delni izid 10:0 in kazalo je, da bodo domači tekmo mirno pripeljali do konca. A kot že nekajkrat letos, je sledil strelski mrk, ki je Rogaško v naslednjih štirih minutah pripeljal le na točko zaostanka, za 69:68 je zadel Mitja Nikolić. Mirno roko je imel nato s črte prostih metov naš Božo Đumić, po ukradeni žogi Blaža Mahkovica pa je, kot se je zdelo, za končnih 73:68, položil Pelko. Razlika petih točk bi pomenila, da bi v morebitnem enakem izkupičku zmag in porazov na koncu rednega dela med Heliosom in Rogaško, Helios bil bolje uvrščen, saj je Rogaška na domačem parketu slavila za štiri. Vse to pa je na glavo obrnil Rashun Davis, ki je malce pred iztekom časa zadel trojko za končnih 73:71, ker je pustilo malce grenkega priokusa pri domžalski zmagi.

Jaka Brodnik je tekmo končal pri 14 točkah, Blaž Mahkovic pri 13, temu pa je dodal še 5 podaj. Na drugi strani je Mitja Nikolić dosegel 18 točk in 6 skokov.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: Čestitam mojim fantom za zasluženo zmago. Ponovno nam je zmanjkalo sreče, saj smo dobili trojko ob izteku igralnega časa, ki nam je onemogočila, da zmagamo z višjo razliko kot smo izgubili v Rogaški Slatini. Ostane nam upanje, da bo Rogaška izgubila na preostalih dveh tekmah, jim pa čestitam korektno igro. Že jutri pa odhajamo na gostovanje k Šenčurju, ki je za polfinale že odpisan, zato lahko odigra zelo sproščeno, mi pa bomo morali biti zbrani od prve do zadnje minute. V zadnjih dveh tekmah moramo maksimalno opraviti svoje delo, hkrati pa moramo upati še na kakšen spodrsljaj Krke ali Rogaške, če želimo sezonoše malce podaljšati v mesec maj.”

Trenutno Domžalčanom v boju za polfinale ne kaže najbolje, saj imata Krka in Rogaška na 3. in 4. mestu eno zmago več, do konca pa sta še dve koli. Krka igra z Ilirijo in Šentjurjem, Rogaška z vodilnima dvema ekipama, Petrol Olimpijo in Sixt Primorsko, Domžalčani pa že jutri odhajajo v goste k Šenčurju, v četrtek, 3. 5., pa v Domžale prihaja še Ilirija. V kolikor Krka, Rogaška in Helios sezono končajo z enakim izkupičkom, bosta v polfinale napredovala Krka in Helios. Bolj kot ne pa je jasno, da morajo Domžalčani slaviti na obeh preostalih tekmah, če želijo še upati na uvrstitev med najboljše štiri. Jutrišnjo tekmo s Šenčurjem si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na kzs.si in vzivo.si.

Liga Nova KBM, 12. kolo (Domžale, 28. 4. 2018)

Helios Suns – Rogaška 73:71 (21:16, 19:22, 14:16, 19:17)

Helios Suns: Brodnik 14, Rojc 2, Pelko 9 (6 skokov), Bratec, Oman, Močnik 7 (8 podaj), Đumić 12, Klavžar, Mahkovic 13 (5 podaj), Besedić 11, Shashkov 5, Strel
Rogaška: Kosič 3, Davis 12 (7 podaj), Zajko, Đuranović 14, Fon 9, Nikolić 18 (6 skokov, 5 podaj), Batur 2, Pajić, Šantelj 2, Napotnik, Holcomb 9 (6 skokov), Drobnjak 2

(foto: Aleš Fevžer/KZS)