Domžalčani bodo vse do zadnjega kola Lige Nova KBM v igri za morebitno uvrstitev v polfinale državnega prvenstva, a žal ni vse v njihovih rokah. Svojo prvo nalogo, zmagati v Šenčurju, so opravili z odliko in na Gorenjskem slavili s 86:75. Ker je Olimpija slavila v Rogaški Slatini, bo zadnje kolo odločalo o četrtem potniku v polfinale.

V Šenčurju je bilo prvih dvajset minut izredno izenačenih. No, če smo povsem natančni, so Sunsi tekmo odlično odprli, sredi prve četrtine povedli že s 16:5, a potem domačim še do konca četrtine dovolili hiter povratek v tekmo, ki ga je s trojko za zaostanek dveh točk (20:22) zaključil Dino Murić. Do konca polčasa si nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk naskoka, ob glavnem odmoru pa so Domžalčani vodili z 39:38.

Tretjih 10 minut je morda celo rekordnih za Helios, a bi bilo verjetno treba malce pobrskati po zgodovini statistik. Kar 8 metov izza črte 6,75m so v tem obdobju zadeli Domžalčani; Jaka Brodnik, Jure Besedić in Aljaž Bratec po dve, po eno sta dodala še Jure Močnik in Blaž Mahkovic. Jasno, da so domači težko držali korak, kar pove tudi rezultat po trideset minutah igre, 69:52. Ko je na začetku zadnje četrtine razlika po košu Nejca Klavžarja prvič znašala 20 točk (74:54), je kazalo, da so domači zlomljeni. A kot že ničkolikokrat letos, so Sunsi spet popolnoma popustili, Šenčurjani pa so z delnih 16:3 v 37. minuti prišli na vsega sedem točk zaostanka. Z dvema zabijanjema sta stvari spet na pravo mesto postavila Brodnik in pa Božo Đumić, tako da je sledila mirna končnica in zaslužena domžalska zmaga s 86:75.

Blaž Mahkovic je 19 točkam dodal še 8 skokov in 6 podaj, 14 točk pa je dodal še Jure Besedić, ki pa je tekmo zaradi zvina gležnja predčasno končal. Na drugi strani je domači voz z 31 točkami in 9 skoki vlekel Dino Murić.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Čestitke fantom za zmago, ni bilo lahko igrati pod pritiskom nujno potrebne zmage. Hkrati pa čestitke, predvsem pa zahvala Olimpiji za korektno odigrano tekmo v Rogaški Slatini. S tem slavjem do zadnjega kola ostajamo v igri za polfinale, ko moramo doma nujno premagati Ilirijo, ob tem pa moramo upati še na pomoč Primorske.”

Kot je dejal trener Beader, Helios Sunse v polfinale Lige Nova KBM pelje le četrtkova domača zmaga proti Iliriji (rabimo vašo glasno podporo!), ob tem pa mora Sixt Primorska v Kopru ugnati Rogaško. Vsak drug scenarij med najboljše štiri pelje Rogaško.

Liga Nova KBM, 13. kolo (Šenčur, 30. 4. 2018)

Šenčur Gorenjska gradbena družba – Helios Suns 75:86 (20:22, 18:17, 14:30, 23:17)

Šenčur G.g.d.: Novak 2, Sajevic, Murić 31 (9 skokov), Rizvić 8, Martinčič 8, Pavić 10 (7 skokov), Gorjanc 9, Babič, Blair, Varagič, Pavković 2 (10 podaj), Koljević
Helios Suns: Brodnik 11 (7 skokov), Pelko 11 (5 skokov), Jogan, Bratec 6, Oman, Močnik 11 (5 skokov, 7 podaj), Đumić 9, Klavžar 2, Mahkovic 19 (8 skokov, 6 podaj), Besedić 14, Shashkov 3 (5 skokov), Strel