Pred Helios Sunsi je tekma sezone! V zadnjem kolu Lige Nova KBM za prvaka v Domžale prihaja Ilirija, Sunsi pa morajo, če želijo imeti vsaj možnosti za polfinale, obvezno slaviti. Ob tem mora Rogaška izgubiti v Kopru oz. mora v primeru zmage Rogaške, Krka izgubiti doma s Šentjurjem.

Saj poznate tisto, če čebula ne bi imela če, bi bila bula? Če Sunsi ne bi dobili tiste zadnje trojke v domačem obračunu z Rogaško, bi tokrat zadostovala le zmaga, ne glede na ostale rezultate. Če bi Domžalčani malo bolj zbrano odigrali tekmi s Šentjurjem, bi se zdaj borili celo za drugo mesto in prednost domačega terena v polfinalu. Ampak, ne bi pa bilo tako zanimivo in dramatično kot je zdaj, kajne?

Ilirija v Domžale prihaja povsem neobremenjena, s tremi zmagami in desetimi porazi je trenutno na 7. mestu, z zmago več od osmouvrščenega Šentjurja, ki je v Ligi Nova KBM zbral dve zmagi (obe nad Helios Sunsi!). Ljubljančani imajo nekaj težav s poškodbami, nazadnje so ostali brez Ljubomirja Mladenovskega (komolec) in Radeta Rodića (koleno). Bomo pa na parketu lahko videli občasnega slovenskega reprezentanta Žana Marka Šiška, s 16,5 točkami in 7,0 podajami prvega strelca in podajalca Ilirije. Ob njem bo za domžalski koš zagotovo nevaren tudi, še lani naš član, Luka Vončina, ki je v Ligi za prvaka še posebej razpoložen (14,7 točk in 5,1 skokov na tekmo).

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Obračun z Ilirijo je za nas tekma sezone. Le z zmago ohranjamo možnosti za polfinale, ob tem pa nam morata iti na roko še rezultata z Novega mesta in predvsem iz Obale. Tudi zato vabim vse ljubitelje domžalske košarke, da nam pomagajo do zmage v zadnjem kolu Lige Nova KBM, in da skupaj počakamo na, upam da, dobre novice s preostalih tekem.”

Kot rečeno, Domžalčane v polfinale peljeta dva scenarija, oba pa najprej predvidevata domačo zmago nad Ilirijo. Ob tem mora ali Rogaška izgubiti pri Sixt Primorski ali v nasprotnem primeru Krka izgubiti doma s Šentjurjem. Zanimivo je, da se tekme, ki odločajo o zadnjem potniku v polfinale, ne pričnejo istočasno. V Domžalah se tekma proti Iliriji prične ob 19. uri, enako obračun Krke in Šentjurja, prvo žogo pa sodniki na tekmi v Kopru vržejo ob 20.00. Še enkrat, vabljeni na tekmo, za polfinale gre!