Fantje letnika 2003 in mlajši v teh dneh igrajo na zadnjem zaključnem turnirju za mlajše kategorije v letošnji sezoni, finalu pionirjev U15 v Novi Gorici. Domžalčani so s tekmama četrtfinala in polfinala opravili z odliko in se tako uvrstili v veliki finale letošnje sezone!

Domžalska pot do finala je bila morda celo lažja od pričakovanj, saj so fantje v četrtfinalu ugnali vrstnike Petrol Olimpije z 80:59, potem ko so že prvo četrtino dobili z 20:2 in praktično odločili zmagovalca. Tudi obračun polfinala proti novomeški Krki se je končal z malce previsoko razliko, saj so bili Novomeščani še sredi 3. četrtine na “le” -15, na koncu pa je semafor kazal kar 89:49 za Helios Sunse.

Ti se bodo v finalu pomerili z domačo Novo Gorico, ki je bila v četrtfinalu boljša od Slovana (72:59), v polfinalu pa so po neverjetnem preobratu, ko so zadnje štiri minute igre dobili z neverjetnih 19:3, z rezultatom 83:81 ugnali Grosuplje.

Finalna tekma bo na sporedu danes, 13. 5., ob 18.30, v dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici. Pred tem je, ob 16.00, na sporedu še tekma za 3. mesto. Veseli bomo vsakega glasnega grla, ki se bo iz Domžal zapeljal do Nove Gorice, v kolikor pa ostajate doma, si boste neposredni prenos lahko ogledali tudi s povezavo preko spletne strani helios-suns.si!