Helios Suns so dokaz, da mladi lahko, predvsem pa morajo dobivati priložnost v domačem državnem prvenstvu. Ob tem pa jim je treba tudi pokazati, da se na njih računa v prihodnjih sezonah, seveda ob predpostavki, da bodo nadaljevali s trdim delom in dokazovanjem. Naslednji v plejadi mladih, ki so z domžalskim klubom sklenili svojo prvo profesionalno pogodbo, je 18-letni Adrian Jogan.

V zadnjih treh sezonah so Domžalčani v dolgoročnejše sodelovanje vezali kar šest svojih košarkarjev. Od generacije 1998 so to Aljaž Bratec, Matic Vesel in Urban Oman, generacijo 1999 predstavlja Nejc Klavžar, po Alexandru Shashkovu pa je naslednji od generacije 2000 s podpisano pogodbo še Adrian Jogan.

18-letni Jogan je lanski mladinski reprezentant in tudi letošnji kandidat za reprezentanco U18. V Domžale je pred dvema sezonama prišel iz Kopra, s strani Jovana Beaderja pa je že letos dobil priložnost na desetih prvoligaških srečanjih ter tekmah pokala Alpe Adria, ob zavzetem delu pa se lahko v novi sezoni nadeja še več igralnega časa.

Adrian Jogan, košarkar Helios Suns: “Vesel in hvaležen sem za zaupanje, ki so mi ga izkazali v Domžalah, na meni pa je, da to zdaj na treningih in tekmah tudi upravičim. Tukaj se odlično počutim, ob super trenerskem štabu imam izvrstne pogoje za delo, vem pa, da me čaka še ogromno garanja, a sem na to pripravljen.”