Po petih sezonah se v domžalski klub vrača Miha Fon, ki je zadnja tri leta nosil dres Rogaške.

V zadnji sezoni je 193 cm visok slovenski branilec v Ligi Nova KBM dosegal po 9,0 točk, 3,5 skokov in 2,4 podaje na tekmo, podobne številke pa je dosegal tudi v Ligi ABA 2 (8,1 točk, 2,8 skokov in 1,9 podaj).

Fon je v Domžalah igral v sezoni 2012/13, nato je bil še član Maribora, Grosupljega in nazadnje Rogaške, med trenerji pa je izredno cenjen zaradi profesionalnega pristopa, delovnega odnosa in kolektivne igre. Ob tem računamo, da bo v veliki meri tudi mentor številnim mlajšim košarkarjem v članskem moštvu.

Miha Fon, novi član Helios Suns: “Helios je klub, ki v zadnjih letih kaže napredek na vseh področjih, bili so tudi najbolj konkretni v pogajanjih in pri predstavitvi programa, tako da sem navdušen nad povratkom v Domžale. Veselim se našega ponovnega sodelovanja in upam, da bomo skupaj dosegli zastavljene cilje.”

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Miha je igralec, ki sem ga močno želel imeti v ekipi, zato sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje. Gre za karakterno odličnega fanta, ki na igrišču vedno daje svoj maksimum, ob terenu pa bo z nasveti pomagal tudi našim mladim košarkarjem.”