Poletje je čas, ko klubske aktivnosti zamenjajo tiste v reprezentančnih dresih. Le-te trenutno nosi kar nekaj domžalskih košarkarjev, mi pa bomo sproti spremljali njihov učinek.

S pripravami za nastop na evropskem prvenstvu so začele vse tri reprezentančne selekcije, kadetska U16, mladinska U18 in zasedba mlajših članov U20. Med 18 kandidatov za kadetsko reprezentanco so se uvrstili tudi štirje domžalski košarkarji, Jure Snoj in Anej Orel, oba nosilni letnik 2002, leto dni mlajši Jošt Flerin in dve leti mlajši Urban Klavžar. Fante prve tekmovalne preizkušnje čakajo ta vikend.

Adrian Jogan

Mladinska reprezentanca (2000 in ml.) je bila nazadnje na Madžarskem, kjer so odigrali dve pripravljalni tekmi z domačini. Pri prvi zmagi (79:67) sta naša Jakob Strel in Adrian Jogan dosegla 10 oz. 7 točk, pri drugi zmagi (79:56) pa je sodeloval le Adrian.

Mlajši člani (1998 in ml.) so po turnirju v Italiji odigrali še tri tekme na Hrvaškem v Dubrovniku. Proti domačinom so izgubili z 62:42, proti Grkom so slavili s 60:42, Fincem pa so morali priznati premoč po podaljšku (85:82). Matic Vesel je v treh tekmah dosegel 22 točk in 18 skokov, Aljaž Bratec je blestel proti Fincem, v vseh treh tekmah pa je v statistiko vpisal 34 točk in 8 podaj, Urban Oman pa je zaradi zvina gležnja odigral le prvi dve tekmi in dosegel 8 točk in kar 16 skokov.

Nastope naših mladih »sonc« bomo spremljali skozi vso poletje, kmalu pa bomo v poročila dodali še reprezentanci U14 in U15, ki ju prav tako čaka kratek poletni program.