V zadnjih dneh so bili spet aktivni naši mladi košarkarji, ki so to poletje na seznamih selektorjev mlajših reprezentanc.

Jošt Flerin

Svoji prvi dve pripravljalni tekmi so odigrali kadeti U16, v Slovenj Gradcu jim je nasproti stala reprezentanca Madžarske. Slovenci so zabeležili dve prepričljivi zmagi, svoj prispevek pa so dodali tudi domžalski košarkarji. V prvi tekmi (68:44) je Urban Klavžar, dve leti mlajši od nosilne generacije, prispeval 8 točk in imel še dve pridobljeni žogi, z dvema ukradenima žogama pa je tekmo končal tudi leto starejši Jošt Flerin. Nekaj minut igre je dočakal tudi Jure Snoj, ki se vrača v pogon po zvinu gležnja. V drugem medsebojnem obračunu (85:42) pa je blestel še četrti Domžalčan na širšem seznamu. Anej Orel, ki se vrača po poškodbi mečne mišice, je bil prvi strelec obračuna s 16 točkami, temu pa je dodal še 7 skokov in 3 pridobljene žoge. Ostali trije niso bili v pogonu, je pa del štaba reprezentance tudi naš trener ekip U15 in U13, Aljaž Belingar.

Urban Klavžar

Mladinci U18 so tokrat gostovali v Bosni in Hercegovini in se dvakrat pomerili z domačo reprezentanco. V prvem obračunu so bili domači bolj prepričljivi (80:54), naša Adrian Jogan in Jakob Strel pa sta dosegla 5 oz. 2 točki. V drugi tekmi so Slovenci prišli do zmage v zadnjem napadu (69:66), Jogan se je izkazal s 6, Strel pa s 5 točkami.

Mlajši člani U20 so v teh dneh zaključili s pripravljalnim delom in v sredo že odpotujejo na Evropsko prvenstvo B divizije v Sofijo, Bolgarija. Zadnjo pripravljalno tekmo so odigrali v nedeljo v Laškem, nasproti pa jim je stala reprezentanca Hrvaške. Slovenci so nastopili precej oslabljeni, manjkala sta ravno dva naša košarkarja, Urban Oman in Aljaž Bratec. Prvi še ni najbolje po zvinu gležnja, drugi pa je pred tekmo zbolel. Tako je bil od Domžalčanov na delu le Matic Vesel, pri porazu s 86:72 je pokazal dobro predstavo in tekmo končal pri 12 točkah in 5 skokih. Omenimo, da je del te reprezentance še en član Sunsev, in sicer Denis Berginc, naš klubski fizioterapevt. Vsem skupaj veliko sreče na evropskem prvenstvu!