Od odlični povezavi mladinskega pogona kluba s člansko ekipo, so mladi domžalski košarkarji dobili še eno vmesno stopnico, ki jim bo pomagala pri njihovem košarkarskem razvoju. Helios Suns so se namreč dogovorili za sodelovanje z drugoligašem iz Škofje Loke, Košarkarskim klubom LTH Castings.

Kluba bosta odslej sodelovala predvsem na področju razvoja košarkarjev, stične točke pa bosta iskala tudi na drugih področjih delovanja, kot so košarkarska šola, strokovno trenersko delo in usposabljanje trenerjev, skupno udejstvovanje na mednarodnih turnirjih in družbeno odgovornih aktivnostih izven samih košarkarskih dvoran. Prvo sodelovanje smo videli že v mesecu juniju, ko je Škofjeločan Nace Frelih s kadetsko ekipo Sunsev odšel na turnir v Španijo, na katerem so Domžalčani med drugim ugnali Zaragozo in Joventut, premoč pa priznali le Valencii v finalu. 

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Veseli nas sklenitev sodelovanja s Škofjo Loko, saj gre za urejenega drugoligaša s tradicijo in dokazanim razvojno naravnanim načinom dela. S povezovanjem bomo skušali še razširiti naše delovanje. Verjamemo, da bo sodelovanje ekonomsko in športno koristilo obema kluboma, obenem pa pomembno pomagalo igralcem, ki trkajo na vrata naše prvoligaške članske ekipe.”