Slovenska košarkarska reprezentanca U20 (1998 in ml.) je danes odpotovala v prestolnico Bolgarije na evropsko prvenstvo divizije B. Del ekipe selektorja Daliborja Damjanovića, ki je pred leti deloval tudi v domžalskem klubu, so kar štirje Sunsi. Aljaž Bratec, Matic Vesel in Urban Oman bodo nosili dres Slovenije, del štaba pa je še naš terapevt Denis Berginc.

Slovenijo v prvem delu prvenstva čakajo obračuni z Albanijo, Slovaško, Estonijo, Moldavijo in domačo Bolgarijo. Najboljši dve ekipi vseh štirih skupin se nato uvrstita med najboljših osem reprezentanc, ki jih nato čaka sistem četrtfinala, polfinala in finala. Najboljše tri ekipe prvenstva se uvrstijo v A divizijo za naslednjo sezono, kar je tudi primarni cilj slovenske reprezentance.

Aljaž Bratec, Matic Vesel, Urban Oman in Denis Berginc so odpotovali na evropsko prvenstvo U20 v Bolgarijo.

Aljaž Bratec, Helios Suns: “Zastopati Slovenijo je vsakič znova posebna čast, zato sem zelo ponosen, da sem tudi letos del tega. Priprave smo korektno oddelali, zato gremo lahko na prvenstvo sproščeni, uživat v močnih tekmah ter poskušamo doseč čim boljši rezultat. Z nekaterimi fanti po več skupnih poletjih verjetno zadnjič igramo skupaj, zato bomo naredili vse, da na prvenstvo ostane v lepem spominu.”

Matic Vesel, Helios Suns: “Zelo sem vesel in ponosen, da bom zastopal barve Slovenije na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Mislim, da smo dobro pripravljeni na vse, kar nas čaka na prvenstvu, zato gremo v Bolgarijo samozavestni in sproščeni. Za nekatere od nas je to zadnja akcija mlajših reprezentanc in prepričan sem, da bomo tudi zato dali vse od sebe, da na koncu ne bomo razočarani.”

Urban Oman, Helios Suns: “V veselje mi je, da sem del reprezentance U20 in da bom lahko zastopal Slovenijo na EP. V Bolgarijo odhajamo samozavestni in motivirani, da dosežemo čim višjo uvrstitev, saj smo odlično pripravljeni. Ker je to za marsikoga zadnje EP mlajših selekcij, bomo naredili vse, da bo res nepozabno.”

Slovenija prvenstvo odpira v petek, 13. julija, z obračunom proti domači Bolgariji. Tekmo, ki se začne ob 17.15, si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na Youtube kanalu FIBA.