V bolgarski prestolnici se je začelo evropsko prvenstvo divizije B za mlajše člane (1998 in ml.), Slovenija pa je prvenstvo odprla s prepričljivo zmago nad domačo Bolgarijo. Naši trije so bili odlični, izstopal je Aljaž Bratec z 18 točkami.

Naš Aljaž Bratec je bil z 18 točkami prvi strelec Slovenije U20 v prepričljivi zmagi proti domači Bolgariji.

Poleti bomo z razdalje, vsakih nekaj dni, spremljali predstave naših košarkarjev v mlajših slovenskih reprezentančnih selekcijah. Prvi so v polnem pogonu mlajši člani U20, ki so danes odigrali prvo tekmo na EP v Sofiji, v Bolgariji. Naključje je hotelo, da so prvenstvo odprli proti domači reprezentanci, vse od prvega sodniškega meta pa so bili precej boljši nasprotnik. Razen v začetku 2. četrtine, ko so Bolgari malce oživeli, so bili Slovenci vseskozi spredaj oz. so razliko povečevali vse do končnih +21, 73:52.

Ob našem terapevtu Denisu Bergincu, ki je prav tako z ekipo v Bolgariji, so na parketu dobro igro prikazali vsi trije domžalski košarkarji. Aljaž Bratec je bil z 18 točkami prvi strelec slovenske reprezentance, temu pa je dodal še 6 podaj in 3 pridobljene žoge. Urban Oman je prispeval 6 točk ter po 3 skoke in podaje, Matic Vesel pa 4 točk in 4 skoke.

Naslednja tekma Slovence čaka že jutri, ob 15. uri se bodo pomerili s Slovaško. Neposredni prenos boste lahko spremljali na Fibinem Youtube kanalu ali na naši klubski Facebook strani.