Slovenska reprezentanca U20, ki v Bolgariji nastopa na evropskem prvenstvu divizije B, je po prvih treh dneh prvenstva v odličnem položaju. Fantje so namreč po prvi zmagi nad domačini nato slavili še na naslednjih dveh srečanjih. Z 71:49 so bili boljši od Slovaške, v lahki tekmi proti Moldaviji pa so slavili s prepričljivih 135:44.

Aljaž Bratec

Tudi vsi trije Domžalčani imajo za sabo nekaj lepih predstav. Aljaž Bratec je proti Slovakom dosegel 11 točk ter temu dodal še po 2 skoka in podaji, proti Moldaviji pa je na igrišču preživel zgolj nekaj minut, saj za kaj več ni bilo potrebe, v tem času pa dosegel po 3 točke in skoke.

Urban Oman je tekmo s Slovaško končal pri 5 točkah, 3 skokih ter 2 podajah in blokadah, je pa svojo minutažo, čeprav tudi precej skromno, izkoristil proti Moldaviji in ob 5 skokih dosegel kar 17 točk.

Tudi Matic Vesel lepo izkorišča svoje minute, čeprav bi lahko bil v napadu še malo bolj aktiven. Proti Slovakom je tekmo končal s 4 točkami in 5 skoki, proti Moldaviji pa je dosegel 7 točk in imel ob 5 podajah tudi 5 skokov.

Naslednja tekma Slovence čaka v torek, ko se bodo ob 15. uri pomerili z Estonijo. Tako kot vse tekme do zdaj, si boste tudi obračun z Estonci lahko ogledali na naši klubski Facebook strani ali na YouTube kanalu FIBA.