Naši člani Aljaž Bratec, Matic Vesel in Urban Oman na, ter terapevt Denis Berginc ob parketu, so se z reprezentanco Slovenije U20 uvrstili v polfinale evropskega prvenstva divizije B. Po brezhibnem prvem delu prvenstva, ko je Slovenija skupinski del končala s petimi zmagami, so fantje odigrali dobro tudi v četrtfinalu proti Belgiji in se z zmago s 64:52 uvrstili med najboljše štiri ekipe prvenstva. V divizijo A pelje uvrstitev na stopničke.

Slovenija U20

Po prepričljivih zmagah nad Bolgarijo, Slovaško in Moldavijo, so Slovenci v skupinskem delu z nekaj težavami ugnali Estonijo (55:50) ter zlahka še Albanijo (86:52) in se tako s prvega mesta v skupini podali v četrtfinalne boje. Tam jih je čakala drugouvrščena ekipa skupine A, Belgija.

Slovenci so današnjo tekmo izvrstno odprli in prvo četrtino dobili z neverjetnih 20:3, nato pa v nadaljevanju Belgijcem dovolili, da se nekajkrat približajo na 6 točk zaostanka, za kakšen popoln preobrat pa so bili naši vseeno premočni oz. dovolj zbrani. Ob slavju s 64:52, ki Slovenijo uvršča med štiri najboljše ekipe prvenstva, so naši trije košarkarji pristavili pomemben delež. Urban Oman je tekmo končal z 11 točkami, 6 skoki in 2 podajama, Aljaž Bratec je dodal 9 točk in 2 skoka, Matic Vesel pa 3 točke in 4 skoke.

Urban Oman

Slovenci morajo za napredovanje v divizijo A osvojiti eno od prvih treh mest, prva priložnost za to pa bo že jutri, ko fante čaka polfinalna tekma z Rusijo, ki je bila danes boljša od Finske. Obračun, ki se prične ob 19.30 po našem času, si boste lahko ogledali na naši klubski Facebook strani ali na YouTube kanalu FIBA.