Slovenska reprezentanca U16 (2002 in ml.) nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvi divizije A, ki jo v avgustu čaka v Novem Sadu v Srbiji. Del reprezentance ostajajo naši Anej Orel, Jure Snoj (oba 2002) in Urban Klavžar (2004), od priprav pa se je poslovil Jošt Flerin (2003). Fantje so se vrnili iz gostovanja v Srbiji, kjer so odigrali tri pripravljalne tekme, zdaj pa je na vrsti gostovanje na turnirju v Italiji.

Urban Klavžar je bil od Domžalčanov v Srbiji najbolj opazen.

Slovenci so v Srbiji odigrali eno tekmo s Švico U18 ter dve tekmi z domačo kadetsko reprezentanco. Sicer so zabeležili tri poraze, a je predvsem v igri v obrambi opazen napredek, napad pa bo treba še malo natrenirati. Švica je bila boljša z 62:49 (statistika se ni beležila), Srbi pa so slavili s 74:58 in 58:37. Najmlajši, Urban Klavžar, je v dveh tekmah prispeval 10 točk, 5 podaj in 4 skoke, Anej Orel je dodal 6 točk, 6 skokov in 3 podaje, Jure Snoj, ki je na zadnji tekmi izgubil tudi del zoba, pa 5 točk in 7 skokov.

Pred gostovanjem v Srbiji se je selektor Dejan Gašparin zahvalil nekaterim košarkarjem, med drugim tudi našemu Joštu Flerinu, ki se je kot leto mlajši prebil med 18 kandidatov za kadetsko reprezentanco. Jošt je lahko več kot zadovoljen z doseženim, verjamemo pa, da mu bo to le še dodatna motivacija za nadaljnje trdo delo.

Jošt Flerin se je kot leto mlajši prebil med 18 kandidatov za U16 reprezentanco.

Jošt Flerin, širši seznam U16 reprezentance: “Vesel sem, da sem lahko treniral v reprezentanci z leto starejšimi fanti. Veliko sem se naučil od njih, kot tudi od vseh trenerjev. To znanje mi bo prišlo še kako prav v naslednji sezoni.”

Slovence naslednji vikend čaka “izlet” v Roseto degli Abruzzi, srednjo Italijo, kjer se bodo na močnem turnirju pomerili z domačini, Francijo in Nemčijo.