Domžalčani so pod koše pripeljali novo okrepitev; to je postal Đoko Šalić, 22-letni srbski košarkar, ki je v pretekli sezoni igral za beograjski Partizan.

210 cm visoki Šalić je, po mladih letih pri Budučnosti iz Bjeljine in Sparsih (oboje BiH), svojo profesionalno pot začel pri Partizanu (Srb), bil vmes nato še pri Sutjeski (ČG) in ponovno pri Sparsih, zadnjo sezono pa je spet nosil črno-beli dres Beograjčanov. Pri Partizanu je v Ligi ABA dosegal po 7,0 točk in 3,0 skokov na tekmo, še boljši pa je bil v tekmovanju EuroCup, kjer je v statistiko v povprečju vpisoval po 8,0 točk in 4,5 skokov.

Gre za nekdanjega mladinskega in mladega reprezentanta Srbije, ki ima doma dva brona (2012, 2014) in eno zlato (2015) iz evropskih prvenstev ter srebro iz svetovnega prvenstva (2013).

Po eni strani gre še vedno za mladega košarkarja oz. izrednega talenta, po drugi pa ima za sabo tudi že kar nekaj močnih evropskih tekem, tako da bo v ekipo Heliosa prinesel tudi nekaj izkušenj iz močnejših tekmovanj.

Đoko Šalić, Helios Suns: “Navdušen sem, da bom v prihajajoči sezoni nosil dres Heliosa. Klub ima bogato tradicijo, predvsem pa super pogoje za delo, kar je odlično za naslednjo stopnico v moji karieri. Komaj čakam, da začnemo s sezono Lige Nova KBM in Lige ABA 2.”

Jovan Beader, trener Helios Suns: “S prihodom Šalića smo kompletirali centrsko linijo. Verjamem, da smo dobili igralca, ki se bo dobro vklopil v naš sistem igre in ki bo s svojimi izkušnjami igranja veliko močnejših tekmovanj, kot sta državno prvenstvo in Liga ABA 2, pomagal ekipi do začrtanih ciljev. Selekcija igralcev za prihodnjo sezono s tem še ni povsem končana.”

Helios Suns bodo letos nastopali v Ligi Nova KBM ter Pokalu Spar, vračajo pa se tudi na Balkan, saj bodo igrali v Ligi ABA 2. Informacije o nakupu sezonskih kart za ogled domačih tekem Sunsev sledijo v prihodnjih dneh.