Mozaik Helios Sunsev za prihodnjo sezono počasi dobiva končno obliko. Po Đoku Šaliću so Domžalčani v istem dnevu sklenili sodelovanje še z enim visokim košarkarjem. Iz Zlatoroga v Domžale prihaja 21-letni Urban Durnik.

Durnik se z 201 cm najbolje znajde na položaju krilnega centra, v zadnji sezoni pa je za Laščane v Ligi Nova KBM dosegal po 11,1 točk in 6,2 skokov na tekmo. Bil je tudi član mlajših reprezentančnih selekcij, lani je za reprezentanco U20 na evropskem prvenstvu na Kreti dosegal po 15,0 točk in temu dodajal še 5,9 skoka. Po eni strani gre za domžalsko naložbo za prihodnost, po drugi strani pa ima Urban za sabo že štiri sezone članske košarke, kar pomeni, da bo lahko hitro prevzel eno pomembnejših vlog v ekipi.

Urban Durnik, Helios Suns: “Laško mi bo ostalo v lepem spominu, saj sem tam preživel nekaj izjemnih sezon. V Domžalah se mi je ponudila najboljša priložnost za napredek in naslednji korak v moji karieri. Veselim se izziva in se zavedam, da me čaka veliko trdega dela.”

Jovan Beader, trener Helios Suns: “S podpisom Durnika smo dobili mladega slovenskega košarkarja, ki smo ga spremljali in želeli že dalj časa. Verjamem, da se bo dobro vklopil v naš sistem in bil tudi pomemben člen ekipe pri izpolnjevanju ciljev v novi sezoni.”

Tako kot preostale letošnje okrepitve, Miha Fon, Nikola Gajić in Đoko Šalić, bo tudi Urban v ponedeljek, 6. 8., že prisoten na prvem treningu v novi sezoni.