Članska ekipa Helios Suns je v ponedeljek, 6. 8., pričela z aktivnostmi v novi sezoni. Trener Jovan Beader je imel na voljo pestro zasedbo, vključno z vsemi štirimi novinci. Ekipa bo večino priprav opravila v Domžalah, kjer imajo fantje super pogoje za delo.

Trenerski štab, ki ga sestavljajo trener Jovan Beader, pomočnik Grega Nachbar in pa trener za telesno pripravo Janez Konjar, pomaga jim še terapevt Denis Berginc, je v priprave na novo sezono krenil z zelo močno zasedbo. Od lanskih košarkarjev so priprave začeli Jure Močnik, Nejc Klavžar, Jure Besedić in Urban Oman, poleg njih pa tudi vsi štirje novinci, Miha Fon, Nikola Gajić, Urban Durnik in Đoko Šalić ter povratnik Matic Vesel. Od mladih sta na uvodnih treningih zraven Jan Maček in Luka Smodiš, z ekipo pa trenira tudi naš lanski član Blaž Mahkovic.

V drugi polovici tedna se ekipi pridruži Alexander Shashkov, v naslednjem tednu pa še Aljaž Bratec, Jaka Strel, Adrian Jogan in Bine Prepelič. Vsi so dobili malo več odmora zaradi reprezentančnih obveznosti.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Veseli me, da smo za razliko od lani, letos priprave začeli s tako velikim številom košarkarjev. Uvodni treningi bodo namenjeni predvsem fizični osvežitvi, čeprav je videti, da so fantje na prve treninge prišli dobro pripravljeni. Večino časa bomo preživeli v Domžalah, kjer imamo izvrstne pogoje za delo. Čaka nas napornih osem tednov, v katerih moramo izpiliti našo fizično pripravljenost, ob tem pa seveda tudi tehnično in taktično stvari postaviti na svoje mesto, da lahko konec septembra normalno začnemo s tekmami v Ligi ABA 2.”

V tem obdobju Domžalčane čaka tudi nekaj pripravljalnih tekem, o katerih vas bomo seveda pravočasno obvestili. Prve bodo na vrsti že konec avgusta.