Domžalčani zaključujejo s sestavo članske ekipe, ki jo letos čaka naporen ritem dveh tekem na teden. V naslednjih dneh se bo ekipi pridružil srbski branilec Miroslav Pašajlić, ki je s klubom podpisal 2-letno pogodbo, z možnostjo prekinitve z obeh strani po prvi sezoni.

23-letni Pašajlić, ki se odlično znajde tako na položaju organizatorja igre, kot tudi na mestu branilca strelca, je svojo profesionalno pot začel pri Vojvodini Srbijagas (Srb), nato pa igral še dve sezoni za Slobodo Užice (Srb) ter dve za Igokeo (BiH), s katero je bil dvakrat državni in pokalni prvak. Zadnjo sezono je začel pri Bosni Royal (BiH) ter zaključil pri Vršcu (Srb), obe ekipi pa sta nastopali v Ligi ABA 2, ki se je v novi sezoni udeležujejo tudi Helios Suns. V jadranskem tekmovanju je 190 cm visoki Pašajlić v povprečju dosegal po 14,1 točk, 2,7 skokov in 3,7 podaj, najboljšo predstavo pa je zabeležil v dresu Bosne proti Teodoju Tivat (ČG), ko je z 32 točkami, 10 skoki in 10 podajami prišel do trojnega dvojčka ter indeksa učinkovitosti 49, kar je še vedno 2. najboljši izkupiček v zgodovini Lige ABA 2.

Še boljši učinek je imel v srbski ligi, ki jo je Vršac končal na 7. mestu. S 15,3 točkami, 2,6 skoki in 6,1 podajami je bil prvi strelec in podajalec svoje ekipe, bil pa je tudi že del srbske B reprezentance. Nove soigralce v Domžalah bo Pašajlić spoznal že jutri, ko se bo priključil treningom članske ekipe, ki jo do začetka sezone čaka 8 tednov skupnih priprav v polni postavi!

Miroslav Pašajlić, Helios Suns: “Po pogovoru z odgovornimi v klubu, ki so mi predstavili ambicije in program, sem se odločil, da se pridružim Heliosu, saj tu vidim največjo priložnost, da dodatno napredujem kot košarkar. Želim pomagati klubu pri doseganju čim boljšega rezultata v slovenskem prvenstvu ter da seveda pustimo dober vtis tudi v Ligi ABA 2. Kar nekaj fantov v ekipi poznam že od prej, zato verjamem, da ne bom potreboval veliko časa, da se navadim na novo sredino.”

Jovan Beader, trener Helios Suns: “V Domžale smo uspeli pripeljati mladega košarkarja, ki lahko zaigra na obeh branilskih položajih, ne glede na mladost pa prinaša s sabo že kar nekaj izkušenj igranja močnejših tekmovanj, kot je slovensko prvenstvo. S svojimi igrami je prišel tudi v kader srbske B reprezentance, mi pa računamo, da bo postal eden od nosilcev pri naskakovanju naših ciljev.”