V letošnji sezoni bo v Sloveniji prvič prisotno tudi tekmovanje jr.NBA, namenjeno najmlajšim košarkarjem. Potekalo bo v Ljubljani in Domžalah, kjer bo pri izpeljavi tekmovanja sodeloval tudi naš klub, Helios Suns.

Helios Suns bodo kot partner nosilca licence jr.NBA, podjetja Sportelement d.o.o., izpeljali tekmovanje, ki bo potekalo v Domžalah in bližnji okolici med septembrom in decembrom, z glavnimi aktivnostmi v Športni dvorani Domžale! Nosilec ljubljanske skupine bo KK Ježica.

Tako kot v pravi ligi NBA, bo tudi tekmovanje jr.NBA sestavljalo 30 ekip, ki bodo septembra na draftu dobila svoja imena, vezana na klube iz najmočnejše košarkarske lige na svetu. Domžalsko “konferenco” bodo sestavljale šole, ki so del Šole košarke Helios Suns Domžale, ene najbolj številčnih košarkarskih šol v Sloveniji, k sodelovanju pa smo povabili še okoliške šole iz Kamnika in Komende, tako da pridemo do 15 sodelujočih osnovnih šol. Ekipe bodo sestavljene izkošarkarjev, in tudi košarkaric, letnika 2006 in mlajših, torej iz fantov in deklet tekmovalne kategorije U13.

Tekmovanje bo podprto s strani medijskih partnerjev kosarka.si ter Sportklub in preko lastnih medijskih kanalov organizatorja, pripravila pa se bo tudi magazinska oddaja samega tekmovanja.

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Ponosni smo,da bomo lahko del prve izvedbe tako renomiranega tekmovanja, ki sicer poteka po vsem svetu. Tako kot drugod, bodo tudi v Sloveniji ambasadorji programa jr.NBA sedanji in nekdanji slovenski NBA košarkarji. Ti bodo skozi celotno tekmovanje poudarjali principe fair-playa, na koncu pa bodo najbolj uspešne šole tudi dodatno nagradili. Za zaupanje se zahvaljujemo podjetju Sportelement in se že veselimo vseh aktivnosti, ki bodo nova dodana vrednost našemu programu dela z mladimi in popularizacije košarke kot take. Projekt bo še nadgradil naša udejstvovanja na področju družbene odgovornosti, ki jo imamo do svojega ožjega okolja.”

O podrobnostih vas bomo ažurno obveščali preko naše spletne strani in klubskih družabnih omrežij, več o samem tekmovanju jr.NBA pa najdete na: https://jr.nba.com/