Za razliko od lanske sezone, ko smo na prvih treningih Sunsov spremljali zgolj štiri, pet košarkarjev, je bila letošnja otvoritev sezone pravo nasprotje. Trener Jovan Beader ima od samega začetka na razpolago skoraj da povsem polno zasedbo, temu primerno je tudi vzdušje na treningih.

Kot zadnji se je ekipi pridružil srbski branilec Miroslav Pašaljić, teden dni daljši odmor pa so imeli zaradi reprezentančnih akcij še Aljaž Bratec, Jakob Strel, Adrian Jogan in novinec v mladinskem pogonu Bine Prepelič. Vsi ostali, vključno z novinci Miho Fonom, Nikolo Gajićem in Đokom Šalićem, so v pogonu že dva tedna.

“Pravzaprav je skoraj neverjetno, da smo tako številčni lahko že tako zgodaj začeli s pripravami na novo sezono. V drugem tednu smo bili pravzaprav že povsem kompletni, saj so se nam priključili še tisti, ki so imeli med poletjem reprezentančne obveznosti,” je po prvih dveh tednih povedal trener Jovan Beader. “Poudarek je na telesni pripravi, tako da ima v teh dneh glavno besedo Janez Konjar, naš trener za telesno pripravo. So pa igralci na priprave prišli v zadovoljivem stanju, pravzaprav večina tudi dobro fizično pripravljenih, tako da je delo še toliko lažje.” Ekipa je v prvih dveh tednih opravila 18 treningov, tako v dvorani, fitnesu ali na stadionu, pogoji za delo pa so v Domžalah naravnost fantastični.

Ob “staroselcih” Juretu Močniku in Juretu Besediću, ter zdaj tudi že malo bolj izkušenih Maticu Veselu, Urbanu Omanu, Nejcu Klavžarju in prej omenjenim Bratcom, imajo priložnost za dokazovanje še nekateri košarkarji mladinskega pogona. Trije so bili del ekipe že lani, Rus Alexander Shashkov ter že omenjena Strel in Jogan, trije pa treninge pri domžalskih članih izkušajo prvič – zgoraj omenjeni Prepelič ter 17-letna Luka Smodiš in Jan Maček. “Tako kot lansko sezono, so tudi letos v članski proces dela vključeni nekateri mladinci, ki imajo tako na voljo malo močnejše treninge, predvem pa imajo možnost, da se s poravim pristopom in trdim delom dokažejo članskemu štabu,” je še dodal trener Beader.

Ekipo kmalu čakajo tudi prve pripravljalne tekme, o katerih vas bomo sproti obveščali, kmalu pa sledijo tudi informacije o nakupu letnih vstopnic, ki bodo letos zajemale vse domače tekme v Ligi Nova KBM, Pokalu Spar in pa seveda tudi Ligi ABA 2.