Domžalčani so v svoj pogon dodali še eno naložbo za prihodnost, saj se k Helios Sunsom seli 17-letni Luka Smodiš, sin nekdanjega košarkarskega asa Matjaža Smodiša. Hkrati so znani tudi prvi obrisi sodelovanja s škofjeloškim drugoligašem, tam bodo letos prepotrebne članske minute lovili Bine Prepelič, Matic Vesel in Urban Oman. Slednja dva domžalskemu trenerju Jovanu Beaderju ostajata na razpolago za Ligo ABA 2.

Luka Smodiš

Luka Smodiš, 195 cm visoki branilec, v Domžale prihaja iz novomeške Krke, kjer je do zdaj nastopal za vse mlajše selekcije. V Domžalah bo trenažno priključen članskemu moštvu, seveda pa bo igral tudi za mladinsko ekipo. Lani je bil del U16 reprezentance Slovenije na evropskem prvenstvu divizije A v Črni gori, letos pa je bil na širšem seznamu U18 reprezentance. Sin nekdanjega kapetana slovenske košarkarske reprezentance Matjaža Smodiša se je že priključil treningom trenerja Jovana Beaderja.

Slednji bo lahko v Ligi ABA 2 računal tudi na Urbana Omana in povratnika iz ZDA Matica Vesela, ki se selita v Škofjo Loko k tamkajšnjemu drugoligašu. Gre za plod sodelovanja med obema kluboma, s katerim bodo mlajši košarkarji prišli do prepotrebnih članskih minut. Tako bosta oba igrala v 2. SKL, hkrati pa bosta občasno lahko dobila priložnost tudi na tekmah Lige ABA 2. Obema se bo na posoji v Škofji Loki pridružil tudi mladi Bine Prepelič, ki bo ob tem igral še za mladinsko ekipo Helios Sunsov. Vsi trije bodo dopoldan trenažno aktivni v Domžalah, popoldan pa v Škofji Loki.

Bližajo se tudi prve članske preizkušnje v novi sezoni, o vseh odprtih pripravljalnih tekmah pa vas bomo sproti obveščali. Kmalu pa bodo na voljo letne karte za novo sezono, s katerimi si boste lahko letos ogledali domače tekme Sunsov v Ligi Nova KBM, Pokalu Spar in seveda tudi Ligi ABA 2. Dodatne informacije prihajajo v naslednjih dneh.