Sinoči je v prostorih Športne dvorane Domžale potekal redni občni zbor Košarkarskega kluba Domžale. Člani so se na seji seznanili s poslovnim poročilom za koledarsko leto 2017, poročilom o delu članske ekipe, mladih selekcij in košarkarske šole ter cilji kluba za prihodnjo sezono. Člane društva je pred sezono nagovoril tudi predsednik kluba David Kubala.

David Kubala, predsednik KK Domžale

Občni zbor je pozdravil pozitivno poslovanje kluba in, v skladu z razpoložljivimi sredstvi, odlične rezultate klubskih selekcij, pri katerih se je še enkrat izpostavilo kar tri, od štirih možnih, naslovov državnih prvakov v mlajših kategorijah, uspešno nastopanje mlajših ekip na mednarodnih tekmovanjih ter seveda tudi ponovno osvojitev Pokala mladih. Predsednik kluba David Kubala je dejal, da si želi, da se tudi v novi sezoni mladi približajo tem rezultatom, z nastopanjem v Ligi ABA 2 pa se bo tudi članska ekipa znova morala dokazovati v zahtevnem mednarodnem tekmovanju, kar bi poleg sponzorjev moralo razveseliti tudi zvesto domžalsko publiko. Člani kluba so v navezavi s člansko ekipo toplo pozdravili tudi sodelovanje z drugoligašem Škofjo Loko, ki bo mladim omogočilo dodatne igralne minute na članskem nivoju in nadaljevalo s projektom razvoja košarkarjev, kar ostaja paradna disciplina Sunsov tudi v prihodnje.

Redni občni zbor kluba

David Kubala, predsednik Helios Suns: “V zadnjem letu, kar vodim klub, ste lahko videli, da so bili naši ključni cilji, da ohranimo tradicijo kluba ter hkrati posodobimo poslovanje in vpeljemo sveže projekte. Ves čas je v ospredju tudi zagotavljanje finančne stabilnosti,  kar je vse prej kot lahko in v to vlagamo zares veliko truda. Tudi dalje ostajamo klub, ki se do okolja in partnerjev vede zelo odgovorno in svojo kredibilnost krepi tako z rezultati, kot v odnosu do deležnikov. Glede ciljev, ki smo si jih zastavili za članski pogon, ostajamo na realnih tleh, mladinski pogon pa bo ostal naš paradni konj. Z novo sezono se vračamo tudi v močno ABA2 Ligo, česar smo tudi pokrovitelji zelo veseli.”

Matevž Zupančič, direktor KK Domžale

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Lanska sezona nam bo v klubu ostala v lepem spominu zlasti po izjemnih uspehih mladih selekcij, ki jih bo težko ponoviti. Članska ekipa se bo v novi sezoni spopadla z novim izzivom – Ligo ABA 2. Dve tekmi na teden sta to, kar takšna ekipa potrebuje za svoj razvoj, prav gotovo pa mora to razveseliti tudi zveste navijače kluba. V klubu smo zagnali nekaj projektov tudi izven parketa. Gostili bomo tekmovanje Junior NBA, okolju in partnerjem bomo s svojo družbeno odgovorno držo skušali vrniti še več kot do sedaj. Že smo začeli tudi s prodajo sezonskih vstopnic, kmalu pa bomo na enem izmed treningov vrata odprli tudi za vse naše navijače in medije ter skupaj vstopili v novo sezono. Članska ekipa bo pred sezono odigrala 10 prijateljskih tekem in nastopila na 2 mednarodnih turnirjih. Na prvem že ta vikend na Madžarskem in na drugem naslednji konec tedna v slovaških Levicah.”