Članska ekipa je sredi priprav na novo sezono, ta vikend pa je preživela na Madžarskem, točneje v Kormendu, kjer je, sicer močno oslabljena, zabeležila dva poraza.

Brez obeh reprezentantov, Aljaža Bratca in Urbana Durnika, ter brez poškodovanih oz. obolelih Jureta Besedića, Bineta Prepeliča in Luke Smodiša, so Domžalčani prvo tekmo turnirja, polfinale proti domačemu Egis Kormendu, odigrali malo slabše, težave pa so imeli predvsem z agresivno domačo obrambo in posledično številnimi izgubljenimi žogami. Končnih 105:74 zato ni bilo presenečenje. Gre pa izpostaviti dobro predstavo Đoka Šalića, ki je tekmo končal pri 24 točkah in 4 skokih.

Nikola Gajić

Zato pa je bila tekma za 3. mesto s strani Sunsov veliko boljša. Nasproti jim je stala izraelska Bnei Herzliya, ki jo s klopi vodi slovenski trener Gašper Potočnik. Prvi polčas je bil bolj v znamenju Izraelcev, v drugem pa so na parketu prevladovali Domžalčani, ki pa so bili na koncu vseeno malce prekratki, da bi prišli do zmage (87:82). Izkazal se je Nikola Gajić z 19 točkami in 10 skoki, ponovno zelo dober Šalić je dodal 17 točk in 5 skokov, izkazal pa se je tudi Urban Oman s 13 točkami in 9 skoki.

Domžalčane že jutri čaka naslednja pripravljalna tekma, v Gorici se bodo pomerili z močnim ruskim VTB-ligašem Avtodorjem iz Saratova. Konec tedna sledita dve preizkušnji s prav tako ruskim Temp Sumzom v Poreču, naslednji vikend pa ekipa odhaja na turnir na Slovaško, točneje v Levice, k slovenskemu trenerju Teu Hojču.