Jakob Strel je postal še tretji košarkar generacije 2000, s katerim so Helios Sunsi sklenili dolgoročnejši dogovor in ga vključili v pogon članske ekipe. V Domžalah se tako zasleduje ideja o razvoju in uveljavitvi mladih, perspektivnih košarkarjev.

18-letni Jakob Strel, ki s 199 cm višine igra predvsem na položaju krilnega košarkarja, je v Domžale iz Dravograda prišel pred začetkom lanske sezone. Že lani je morda celo malce nepričakovano dobil kar nekaj priložnosti za igro pri članih, kjer se je trenerju Jovanu Beaderju dokazal predvsem z delovnim in nepopustljivim odnosom, v Ligi Nova KBM pa je v slabih 10 minutah na tekmo beležil po 1,9 točke in 1,1 skoka. Tudi letos bo del članske zasedbe, ki jo čaka igranje na treh frontah, v domačih Ligi Nova KBM ter Pokalu Spar in mednarodni Ligi ABA 2.

Med poletjem je bil Strel del slovenske reprezentance U18, ki se je z 2. mestom na evropskem prvenstvu divizije B, ponovno vrnila v najelitnejši razred evropske košarke. Jakob je na prvenstvu, v 25 minutah na tekmo, beležil po 6,7 točk in 3,7 skokov.

Jakob Strel, Helios Suns: “Veseli me, da se je moje trdo delo obrestovalo in da me je klub nagradil s prvo profesionalno pogodbo. Hvaležen sem za zaupanje, vem pa, da mi mora biti to le še dodatna motivacija za delo, ki me še čaka. Na meni je, da izkoristim ponujeno priložnost, da se učim od starejših igralcev, da se vsak dan dokazujem na treningih in to zaupanje s strani kluba in trenerjev tudi upravičim.”