Domžalske košarkarje letos čaka naporna sezona. Ob igranju obeh državnih tekmovanj, Lige Nova KBM in Pokala Spar, se Helios Sunsi po nekaj letih premora ponovno vračajo v jadransko tekmovanje, Ligo ABA 2. Zasedba prve tekme že nestrpno pričakuje, so se pa košarkarji še pred začetkom tekmovanj  javnosti predstavili na dnevu odprtih vrat.

Spremljanje zadnjega dela treninga, uradno fotografiranje, druženje z novinarji in navijači,… V Športni dvorani Domžale smo preživeli sproščeni dve uri, kjer se je ekipa predstavila širši javnosti. Priprave na novo sezono so (skoraj da) končane, Domžalčane ta vikend čaka še pripravljalni turnir na Slovaškem, naslednji teden pa se že začne Liga ABA 2, Sunsi namreč v četrtek, 27. 9., gostujejo v Skopju pri MZT-ju.

“Zadovoljen sem s pripravami članske ekipe, ki so še v teku. Letos smo poleti v dvorano zbrali kar 17 košarkarjev, kar je v skladu z našim programom razvoja mladih domačih igralcev, poleg tega pa je bilo s takim številom veliko lažje in lepše delati, kot lani, ko smo ekipo sestavljali do zadnjega trenutka. V ekipo, ki bo nastopala v dveh zahtevnih tekmovanjih, se bodo uvrstili tisti, ki si bodo to izborili skozi trenažni proces. Trije mlajši bodo posojeni v partnerski klub Škofjo Loko, kjer bodo nabirali prvo resno člansko kilometrino. Veseli me, da novinci v ekipi kažejo pravo energijo, zadovoljni smo lahko tudi s pristopom tujih košarkarjev,” je pred začetkom sezone povedal trener Sunsev Jovan Beader.

Vseeno pa pri delu ni bilo vse samo lepo in enostavno. Aljaž Bratec in Urban Durnik sta bila, zaradi reprezentančnih obveznosti, odsotna skoraj da tri tedne, nekaj težav pa so fantom povzročale tudi manjše poškodbe. “Do uigranosti nam vseeno manjka še precej. Ekipo je pestilo nekaj poškodb, nazadnje Šalićeva, in precej reprezentančnih obveznosti, zato bo ekipa potrebovala še nekaj časa, da se začuti. Se pa veselimo izziva v Ligi ABA 2, za katero verjamem, da je v skladu z usmeritvijo kluba in njegovih pokroviteljev, istočasno pa nov, velik košarkarski izziv. Upam, da nas v dvorani podpre čim več zvestih navijačev, za katere se bomo maksimalno potrudili na vsaki tekmi.”

Kot rečeno, Domžalčane ta vikend čaka še pripravljalni turnir “Golden Eagle Cup” v Levicah na Slovaškem, kjer se bodo pomerili z Ostravo iz Češke, Gliwicami iz Poljske in domačimi Levicami.

Nekaj sprememb pa je bilo narejenih tudi v samem organizacijskem ustroju kluba. Te so bile predstavljene že na rednem občnem zboru kluba. “V klubu smo v preteklih mesecih, v skladu z zahtevami našega generalnega pokrovitelja, podjetja Helios, na vseh področjih skušali dvigniti nivo delovanja. Modernizirali smo predvsem pristop do trženja in vključevanja lokalnega okolja v klubsko delovanje, pri čemer naj vzpostavim nov pristop pri sponzoriranju naših mladih selekcij, ki ostajajo paradni konj kluba. Vsaka bo, poleg imena generalnega pokrovitelja, odslej nosila še ime dodatnega sponzorja. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem partnerjem, ki ostajajo z nami, posebej toplo pa pozdravil kar nekaj novih,” je pojasnil direktor kluba Matevž Zupančič.

“Kar se tiče ciljev v premierni sezoni Lige ABA 2, pričakovanja ne morejo in ne smejo biti previsoka, saj se bomo s tekmovanjem v takšni zasedbi srečali prvič. V domačem prvenstvu ne skrivamo želja po uvrstitvi med 4 najboljše ekipe, kjer pa bo konkurenca izredno močna. Ocenjujemo, da bosta domače prvenstvo in jadransko tekmovanje močnejši, kot sta bili v pretekli sezoni. Navijače bi povabil, da se o tem prepričajo v živo in nas podprejo z nakupom sezonske vstopnice!”

Prav pri vstopnicah želijo v Domžalah narediti še korak naprej. Medtem ko bodo imeli otroci do 14 leta še naprej prost vstop na vse tekme, pa so paketi s sezonskimi kartami pripravljeni dovolj raznoliko in tudi atraktivno, da verjamemo, da bo marsikateri navijač posegel po taki opciji. Še posebej, ker se klub vrača tudi na jadransko oz. balkansko prizorišče. Dodatna bo ponudba športne in navijaške opreme na tekmah, navijače pa ob osvežilnih napitkih in prigrizkih čaka še kar nekaj dodatnih presenečenj. Zato, hitro po sezonsko karto, pa se vidimo na tekmah!