Helios Sunsi so pretekli vikend gostovali v Levicah na Slovaškem, na mednarodnem turnirju Golden Eagle Cup 2018, in domov prinesli pokal za 3. mesto.

Domžalčani so na Slovaškem igrali proti Ostravi (Češka), Gliwicam (Poljska) in domačim Levickim Patriotom, ki so bili tudi prvi nasprotnik Sunsev. Tekma se je odločala šele v zadnjih sekundah, ko je do meta za zmago prišel naš Miroslav Pašajlić, a žoga ni hotela skozi obroč, domači pa so slavili s 74:73. Prvi domžalski strelec na tekmi je bil Aljaž Bratec s 17 točkami, eno manj je dodal Nikola Gajić.

Jovan Beader, trener Helios Sunsov

Drugi dan turnirja so se Sunsi pomerili z Ostravo in bili boljši večji del tekme. Ob polčasu so vodili s 44:33, v 3. četrtini so Čehom dovolili povratek v tekmo, v zadnjih 10 minutah pa stvari spet postavili na svoje mesto in slavili z 78:71. Pašajlić je dosegel 22 točk.

Zadnji dan, ko se je sicer igralo tudi za končno razvrstitev, je trener Jovan Beader, v tekmi proti Poljskim Gliwicam, več priložnosti za igro ponudil mlajšemu delu ekipe, posledično pa je bil tudi rezultat na koncu razumljiv, Poljaki so slavili s 83:52, Helios Sunsi pa so tako pristali na 3. mestu. Urban Durnik je tekmo končal pri 20 točkah in 6 skokih.

Jovan Beader, trener Helios Sunsov: “Turnir smo dobro izkoristili še za zadnjo pripravo pred sezono. V prvih dveh tekmah smo pokazali veliko dobrega, tretjo tekmo pa smo večinoma odigrali z mladimi igralci, posledica česar je tudi slabši rezultat. Škoda samo, da smo morali turnir odigrati brez poškodovanega Šalića. Že v sredo potujemo v Skopje, kjer nas v četrtek čaka debi v Ligi ABA 2.”

Domžalčane v četrtek, 27. 9., čaka gostujoči obračun proti MZT-ju. Tekma v Športnem centru Jane Sandaski v makedonski prestolnici, ki se prične ob 19. uri, bo tudi domžalski debi v Ligi ABA 2.