Vsako leto trenerska organizacija nagradi najboljše trenerje pretekle sezone, z glasovanjem pa jih izberejo njnihovi stanovski kolegi. Tokrat so nagradili kar tri naše trenerje mladinskega pogona, Dejana Čikića, Aljaža Belingarja in Gapšerja Papeža.

Dejan je ob trenerju leta v kategoriji U19 postal še trener leta v mladinskih kategorijah, kar je že njegova 5. taka nagrada. V lanski sezoni je mladince popeljal do naslova državnih prvakov, s kadeti pa se je uvrstil v četrtfinale tekmovanja. Aljaž je postal trener leta v kategoriji U13 še drugo leto zapored, potem ko je ekipo ponovno popeljal do naslova državnik prvakov pri mlajših pionirjih. Za Gašperja pa je to prva taka nagrada, postal je trener leta v kategoriji U15, kjer so starejši pionirji lani prav tako prišli do naslova prvakov.

Dejan Čikić, vodja mladinskega pogona Helios Suns in trener leta v mladinskih kategorijah

Dejan Čikić, vodja mladinskega pogona Helios Suns: “Glede na to, da prejemnika z glasovanjem izberejo kolegi trenerji iz cele Slovenije, gre za lepo priznanje in potrdilo, da dobro delamo z mladimi košarkarji. Pri delu z mladimi rodovi mora vedno biti glavna motivacija razvoj igralcev. Vsako leto znova me vleče naprej tudi izjemno sodelovanje s kolegi znotraj kluba, saj iz sezone v sezono v Domžalah gradimo vrhunsko košarkarsko zgodbo. Moja nagrada za trenerja leta tako pripada prav vsakemu trenerju našega kluba.”

Dejstvo je, da je trenerska zasedba v Domžalah zagotovo ena najbolj konstantnih  v Sloveniji. Pogoji za delo so izvrstni, sodelovanje med trenerji odlično, tako da so te nagrade zgolj potrditev dobrega ekipnega dela trenerjev in funkcionarjev v našem klubu.