Helios Sunsi so pred novim poglavjem svoje košarkarske zgodovine, saj jih čaka premierno nastopanje v Ligi ABA 2. Tekmovanje odpirajo z gostovanjem v Makedoniji pri KK MZT Skopje Aerodrom.

Domžalčani imajo za sabo naporno pripravljalno obdobje, ki pa so ga ves čas motile kratke odsotnosti. Na dve smo celo ponosni, saj sta bila Aljaž Bratec in Urban Durnik na pripravah s slovensko košarkarsko reprezentanco, ostale pa so vezane na manjše poškodbe košarkarjev, ki so ekipi vzele prepotrebne skupne treninge in tudi tekme. Deset tekem so Sunsi odigrali v tem obdobju, večino žal nekompletni, in zabeležili 4 zmage ter 6 porazov. Videti je bilo marsikaj dobrega, pa tudi še kakšna slabost, ki jo bodo fantje in štab poskušali čim prej odpravit.

Jovan Beader

Pozitivna trema pred prvo uradno tekmo v sezoni je seveda prisotna, gostovanje pa eno od težjih v sezoni, saj je MZT na svojem parketu, predvsem pa s svojo zgodovino nastopanja na najvišjem nivoju ABA tekmovanja, zagotovo favorit. Ne samo za današnjo tekmo, tudi eden od glavnih pretendentov za naskok na povratek v prvi razred tekmovanja ABA. Ekipo sestavlja kar nekaj makedonskih reprezentantov, hrvaški košarkar Ive Ivanov, ki je bil član Krke, lanski košarkar Ilirije Ljubomir Mladenovski, veliko pa bo odvisno od ameriške okrepitve Jamesa Woodarda.

Domžalčani v makedonsko prestolnico odhajajo v kompletni zasedbi, tudi z reprezentančnima povratnikoma Bratcem in Durnikom, ter srbskim centrom Đokom Šalićem, ki je bil v zadnjem času na strani zaradi poškodbe.

Nikola Gajić

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Ravno za prvo pravo tekmo sezone smo se uspeli sestaviti, a nam vseeno manjka še kar nekaj skupnih treningov za boljšo uigranost. Razlogi so sicer povsem objektivni, reprezentančne odsotnosti in pa, k sreči, smo manjše poškodbe. O MZT nimamo veliko informacij, zato bo treba dobro odreagirati na sami tekmi. Tudi oni so imeli kar nekaj reprezentantov, zato verjamem, da tudi njim ni bilo lahko v zadnjih dneh. Nas v prvih treh kolih čakajo sami resni nasprotniki, ki ob Primorski naskakujejo vrh lige, verjamem pa, da bomo že v prvi tekmi pokazali, da si zaslužimo mesto v Ligi ABA 2.”

Nikola Gajić, igralec Helios Suns: “Seveda smo pozitivno nervozni zaradi začetka ABA 2 Lige, gre namreč za novo tekmovanje za domžalski klub. MZT je, po uspehih v zadnjih sezonah, vsekakor favorit te tekme. Mi bomo dali vse od sebe, da se že na samem začetku lige predstavimo v pozitivni luči.”

Nocojšnja tekma MZT – Helios se bo, v Športnem centru Jane Sandanski v Skopju, pričela ob 19. uri. Prva domača tekma pa Sunse čaka prihodnjo sredo, 3. 10., ko v Športno dvorano Domžale prihaje Vršac (Srb), zato pohitite z nakupom sezonskih kart! Več o super paketih, ki smo jih letos pripravili za vas, najdete TUKAJ.