Helios Sunsi so sicer v Skopju morali priznati premoč enemu od favoritov za osvojitev lige, MZT-ju Skopje Aerodrom, a še zdaleč, da bi bili povsem nadigrani. Po odlični prvi četrtini je sledil padec v igri, kar so domači izkoristili, na koncu pa prišli do zmage z 92:79.

Domžalčani so prebili led v Ligi ABA 2, na gostovanju v Makedoniji so morali priznati premoč MZT-ju. (foto: MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski)

Domžalčani so tekmo začeli s peterko Močnik, Fon, Gajić, Durnik in Šalić, prvi dve točki za Helios v Ligi ABA 2 pa je dosegel Nikola Gajić. Domači so sicer z razigranim Andrijo Bojićem povedli s 6:2, potem pa so vajeti igre v roke vzeli Sunsi. Razigrana Miha Fon in nato še Miroslav Pašajlić sta poskrbela za domžalsko vodstvo po prvi četrtini s 27:21. Vodstvo je trajalo vse do 17. minute, ko so domači po koših Marka Simonovskega in Jamesa Woodarda povedli s 36:34, na glavni odmor pa odšli s prednostjo treh točk (43:40).

Tretjo četrtino so domači odprli z delnih 12:2, v 25. minuti povedli z 61:45 in praktično odločili zmagovalca. Domžalčani se seveda niso predali in še pred koncem četrtine znižali na 67:58, potem ko sta nekaj točk dodala Alexander Shashkov in Jure Besedić, za kaj več pa je žal zmanjkalo energije. V zadnjih 10 minutah je, po trojki Woodarda, razlika narasla tudi že na +19, 86:67, na koncu pa so Sunsi vseeno malo ublažili poraz za končnih 92:79 za MZT Skopje.

Miroslav Pašajlić je bil prvi strelec Heliosa z 18 točkami. (foto: MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski)

Za domače je Andrija Bojić 22 točkam dodal 5 skokov, James Woodard pa 19 točkam še 5 skokov in 4 podaje. Pri Sunsih je bil najbolj razpoložen Miroslav Pašajlić z 18 točkami in 4 podajami, Miha Fon je dodal točko manj, 16 točk in 5 skokov pa je prispeval še Đoko Šalić.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “V prvem delu smo igrali dobro, še posebej v napadu, v obrambi malo manj. Nato pa smo domačim z nekaj nepotrebnimi napakami dovolili, da se odlepijo. Manjkalo nam je malo več želje in pa čvrstine. Čestitke MZT-ju za zmago, mi nismo našli pravega orožja, kako zaustavit Bojića in Woodarda. Je pa to super lekcija za našo mlado ekipo, ki ni navajena tako močnih nasprotnikov.”

Domžalčani bodo naslednjo priložnost za prvo zmago v Ligi ABA 2 poskušali izkoristit v sredo, 3. 10., ko v Domžale prihaja Vršac. Verjamemo, da jim boste s tribun, v čim večjem številu, pomagali tudi navijači.