Potem, ko je kazalo, da se bo ponovila lanska zgodba in da bodo vsa tekmovanja zaradi nesoglasij na ravni sodniki – KZS – klubi prestavljena na konkretno poznejši termin, se je stvar na hitro obrnila, zaotal je samo en krog, ta vikend pa so mladi že začeli s svojimi državnimi prvenstvi. Od naših so bili aktivni samo pionirji U15 A, ki so ugnali vrstnike iz Škofje Loke.

Jan Vide je tekmo končal pri 27 točkah.

Domžalčani so v tekmo krenili brez kar nekaj poškodovanih (Tomaž Rutar, Nace Pajnič), obolelih (Jan Brkič Štebe, Miha Mivšek) oz. drugače odsotnih košarkarjev (Jan Zemljič, Alkesandar Goljović), vseeno pa z ekipo LTH Castingsa niso imeli preveč težav.

Že v prvi četrtini so napravili višjo razliko, potem pa v nadaljevanju, kljub kar nekaj priložnosti za igro za najmlajše letnike 2006, brez večjih težav nadzorovali potek srečanja. Vsi košarkarji so se vpisali med strelce, kljub malce treme zaradi prve prvenstvene tekme, pa so se tudi lepo izkazali in na koncu slavili s prepričljivih 79:39. S 27 doseženimi točkami je izstopal Jan Vide.

V tem tednu s tekmami začnejo tudi ostale ekipe.

U15 1. SKL, 1. kolo (Domžale, 33. 9. 2018)

Helios Suns A – LTH Castings
79:39 (27:4, 12:14, 24:7, 16:14)