Pa smo jo dočakali! Prvo domačo tekmo v jadranskem tekmovanju po šestih letih, pa četudi govorimo o Ligi ABA 2. Nasproti Domžalčanom bodo stali košarkarji Vršca, ki so v 1. kolu, tako kot Sunsi, izgubili na gostovanju, kar pomeni, da obe ekipi lovita prvo zmago v tekmovanju.

Sreda, 3. 10., bo za Sunse vseeno malo poseben dan, saj bo tekma z Vršcem, ki se v Športni dvorani Domžale prične ob 19.00, v zgodovino zapisana kot prva domača v klubskem poglavju Lige ABA 2

Domžalčani so prekjšnji teden klonili v Skopju, proti Vršcu pa tako lovijo svojo prvo zmago v Ligi ABA 2.

Domžalčani so prejšnji teden klonil proti MZT-ju v Skopju (92:79), Vršac pa je moral še z malce večjo razliko priznati premoč Splitu (87:69). Glede na prvo kolo, bodo morali Sunsi posebno pozornost posvetiti 195 cm visokemu branilcu Nikoli Kapetanoviću, ki je proti Splitu dosegel 14 točk in imel še 8 podaj.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Čaka nas prva domača tekma v ABA Ligi 2, v kateri bomo naredili vse, da pred domačo publiko pridemo tudi do prve zmage. Pričakujemo težko borbo za vsako žogo. Vršac ni naivna ekipa, ne sme nas zavesti njihov poraz v tekmi s Splitom. Mi smo v prvem kolu proti MZT-ju odigrali zelo dobro napadalno tekmo, če bomo želeli našim navijačem pripraviti lep večer, pa bomo morali tokrat popraviti tudi igro v obrambi.”

Urban Durnik, Helios Suns: “Vršac je sestavil konkurenčno moštvo, na nas pa je, da damo na prvi domači tekmi, pred domačimi navijači, vse od sebe, da poskušamo priti do prve zmage v Ligi ABA 2. Na tem mestu gre tudi vabilo vsem, da nas podprejo v čim večjem številu.”

Kot rečeno, tekma z Vršcem se v sredo, 3. 10., v ŠD Domžale, prične ob 19. uri. Lepo vabljeni, da s skupnimi močmi pridemo do premierne zmage v Ligi ABA 2. Ob tem pa ne pozabite na nagradno igro, ki bo potekala na vsaki domači tekmi jadranskega tekmovanja. Nekdo si bo prislužil vikend izposojo avtomobila pri avtohiši Debevc, z nakupom vstopnice pa greste tudi v žreb za čisto nov skuter, ki ga podelimo ob koncu sezone!