Helios Sunse v 3. kolu Lige ABA 2 čaka še eno naporno gostovanje, obračun proti Borcu iz Čačka. Slednji so ligo odprli z dvema porazoma, tako da bodo na vse načine iskali prvo zmago v sezoni, Domžalčani pa poudarjajo, da lahko zaigrajo povsem neobemenjeni.

Gostovanja v Čačku bodo težka za vse ekipe; v 1. kolu recimo, so Sparsi tam slavili šele po podaljšku. Tako kot Domžalčani, so tudi košarkarji Borca v prejšnjem kolu položili orožje na gostovanju v Skopju pri MZT-ju, kar pomeni, da so po dveh odigranih tekmah še vedno brez zmage. Glede na sestavo ekipe je to veliko presenečenje, saj Borac velja za enega tistih, ki se bodo na koncu borili za napredovanje v zgornji rang tekmovanja ABA.

Od znanih obrazov za Čačak nastopata Marko Marinović, ki je pred parimi sezonami igral tudi za Petrol Olimpijo, ter nam dobro poznani Đorđe Majstorović, ki je v sezonah 2012-14 nosil dres Heliosa.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “V Čačak odhajamo sproščeni, brez posebnega pritiska, saj vemo, kako težko je tam osvajati točke. To ne pomeni, da gremo v tekmo z belo zastavo, ampak smo lahko neobremenjeni, saj nimamo kaj izgubiti, lahko pa ogromno pridobimo. Na račun poškodb gre z nami kar nekaj mladih košarkarjev, za katere bo igranje na vročem terenu v Čačku nova, a dobra izkušnja.”

Miha Fon, Helios Suns: “Podobno kot mi, tudi Borac na gostovanju pri MZT-ju ni imel veliko možnosti, zato verjamem, da bodo poskušali vse, da na svojem terenu pridejo do prve letošnje zmage. Na nas je, da se poskušamo približati predstavi s prvega polčasa tekme proti Vršcu, ko sta tako napad, kot obramba odlično delovala. Lahko smo neobremenjeni, a bomo vseeno naredili vse, da pridemo do morebitnega presenečenja.”

Tekma se v sredo, 10. 10., v Čačku, prične ob 19. uri, prenos tekme pa žal ni na voljo, zato bomo obračun kar se da podrobno spremljali preko naših socialnih medijev.

Vi pa ne pozabite, da se to soboto prične tudi tekmovanje v Ligi Nova KBM, ko v Domžale prihaja Ilirija. Še vedno so vam po nadvse ugodnih cenah na voljo sezonske karte za ogled domačih tekem Helios Sunsov. Glede na to, da imajo otroci do 14. leta prost vstop na tekme, je nakup odrasle sezonske kerte tudi odlična priložnost za preživljenje družinskih košarkarskih večerov v naši družbi!