Helios Sunsi so v 4. kolu Lige ABA 2 v domači dvorani gostili Dynamic VIP PAY in bili na pragu podaljška, a žoga ob polaganju Pašajlića ni hotela skozi obroč, tihe pa so ostale tudi sodniške piščalke. Beograjčani so tako slavili s 77:75.

Glavni udarec Domžalčanom za tokratno tekmo je bil jasen ob prvem pogledu na klop, saj je tam oblečen v trenirko sedel Đoko Šalić. To je pomenilo, da se bo treba eni višjih ekip v ligi zoperstaviti brez prvega centra. Gostje so to dobro izkoristili, saj so v raketi dosegli kar 38 točk, Domžalčani le 22. Posledično je bilo treba najti drugačno taktiko, biti toliko bolj agresiven, kar pa je za sabo žal potegnilo tudi izgubljene žoge, ki so jih Domžalčani na koncu zbrali kar 22, Beograjčani pa pol manj.

Miroslav Pašajlić je dosegel 21 točk, zadnje polaganje pa žel ni šlo skozi obroč.

Prva četrtina je pripadla gostom z 22:18, v drugi pa je dolgo kazalo, da bodo Sunsi ob odmoru povsem zraven. A je v zadnjih minutah nekaj žog prelahko spolzelo iz rok, Dynamic pa je to izkoristil ter dobil tudi drugi del igre s 23:21. Še najbolj je bolela trojka Vuka Vulikića prav ob koncu prvega polčasa.

Je bil pa povratek v tekmo toliko bolj sladek za vse ljubitelje košarke, ki so se tokrat zbrali v Športni dvorani Domžale. Štiri domače trojke v prvih petih minutah drugega polčasa, dve je zadel Miroslav Pašajlić, po eno sta dodala Jure Besedić in Urban Oman, so Sunse pripeljale do izenačenja na 55:55, na zadnji malo daljši odmor pa so gostje odšli s prednostjo ene točke, 60:59. V zadnji četrtini so sodniki nekajkrat pošteno razhudili domače navijače, še največ negodovanja je bilo ob dveh osebnih napakah Besedića, ki je moral s petimi na klop, Domžalčani pa so morali v zaključek tekme z bolj nizko peterko. Jure Močnik je z enim zadetim prostim metom, slabe 4 minute pred koncem, Sunse popeljal do prednosti s 73:70, a je žal sledilo delnih 7:0 za Dynamic ter njihovo vodstvo s 77:73 minuto pred koncem tekme. S fanatično obrambo, in tudi kančkom sreče, je zadnji napad na tekmi, ob vodstvu Beograjčanov za dve, pripadel Heliosu. Odgovornost je prevzel Pašajlić, se v izteku tekme pognal proti košu, zastal je dih prisotnim v dvorani, žoga se je nesrečno odbila ven, sodnišče piščalke za osebno napako ni bilo slišati in Dynamic je prišel do zmage s 77:75.

Urban Durnik

Pašajlić je tekmo končal pri 21 točkah, Urban Durnik je odigral eno boljših tekem v domžalskem dresu in prispeval 13 točk ter 5 skokov, 12 točk in 4 podaje pa je dodal še Besedić. Prvo ime gostov je bil Miloš Glišić s 15 točkami in 5 skoki.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Čestitke ekipi Dynamica za zmago, čeprav mislim, da ne bi bilo nepravično, če bi šla zmaga na našo stran. Igralcem nimam kaj zamerit, mučili smo se zaradi zmanjšane rotacije visokih košarkarjev, večino tekme smo morali igrati z nizko peterko. Plačali smo davek neizkušenosti, ampak nimamo kaj, gremo delat dalje.”

Vladimir Đokić, trener Dynamic VIP PAY: “Srečna, a vseeno zaslužena zmaga naše ekipe. Helios je nastopil brez enega najboljših centrov lige in to nam je uspelo izkoristit, kljub odlični borbi mlade domače ekipe. Na koncu je odločala ena žoga, ki je šla tokrat na našo stran.”

Še tretja domača tekma v šestih dneh sledi že v četrtek, 18. 10., ko v prestavljeni tekmi 2. kola Lige Nova KBM v Domžale prihaja novomeška Krka. Tekma se prične ob 19. uri, vabljeni!

Liga ABA 2, 4. kolo (Domžale, 16. 10. 2018)

Helios Suns – Dynamic VIP PAY 75:77 (18:22, 21:23, 20:15, 16:17)

Helios Suns: Pašajlić 21, Gajić 7 (11 skokov), Klavžar, Fon 8, Bratec 8, Oman 3 (6 skokov), Durnik 13 (5 skokov), Močnik 3 (5 podaj), Jogan, Besedić 12, Prepelič, Strel
Dynamic: Beslać, Janković 6, Vulikić 11, Kutlešić 11, Milisavljević 2, Vasiljević, Glišić 15 (5 skokov), Rakičević 7, Ostojić 7, Stevanović 14, Savković 4 (5 skokov)