Mlade selekcije Helios Suns od nekdaj predstavljajo enega pomembnejših stebrov delovanja našega kluba. Z več sto mladeniči v košarkarski šoli in s kar 15 tekmovalnimi selekcijami, nad katerimi bdi 7 trenerjev, delo z mladimi predstavlja velik organizacijski, pa tudi finančni izziv. Ob tem ne moremo zanemariti dejstva, da v mladih generacijah, v tako majhnem bazenu kot je slovenski, že samo po sebi prihaja do boljših in slabših “letnikov”, zaradi pravil, ki to omogočajo, pa tudi do nekaterih zelo zgodnjih odhodov talentiranih športnikov v tujino. Tega dejstva klubi ne želimo obžalovati, pač pa to razumemo kot priznanje za kvalitetno delo z mladimi. V klubu smo prepričani, da je taka usmeritev dolgoročno in družbeno odgovorno edina prava.

Da bi projekt lahko ohranjali na enakem nivoju ali pa ga dvignili še višje, smo za novo sezono pripravili nov koncept so-financiranja mladih selekcij. Predstavili smo posebne sponzorske pakete, s katerimi smo uspešno nagovorili nekatera lokalna podjetja, ki bodo mladim v sezoni 2018/19 priskočila na pomoč in z roko v roki z našim generalnim sponzorjem, Helios Domžale d.o.o., še naprej omogočali vrhunsko delo z najmlajšimi.

Mladinska ekipa se je naslova državnih prvakov veselila v zadnjih dveh sezonah.

Vse “A” selekcije bodo tako v sezoni 2018/19, poleg imena generalnega sponzorja, nosila še ime pokrovitelja posamezne ekipe:

U19 Helios Suns Matica MB

Podjetje Matica MB d.o.o. je med vodilnimi dobavitelji pritrdilne tehnike v Sloveniji in na trgu Zahodnega Balkana. Njihovi izdelki so primerni predvsem za proizvodnjo v kovinski, elektro, avtomobilski, računalniški in strojni industriji. Podjetje že od svoje ustanovitve leta 2006 podpira lokalne športne klube, v letošnji sezoni pa postaja še močnejši podpornik mladih košarkarjev Helios Suns.

U17 Helios Suns AS Domžale Moto Center

AS Domžale je bil ustanovlje leta 1952 na Viru pri Domžalah. Podjetje se je kasneje razvilo na več samostojnih enot in ena od njih je tudi AS Domžale Moto center d.o.o., s sedežem v Trzinu, kjer svojo dejavnost širijo na področja delovanja v moto industriji, vrtnem in industrijskem programu, navtiki in tehničnih pregledih za osebna ter tovorna vozila. Vodilni pri AS Domžale Moto centru verjamejo, da je lokalno vlaganje v mlade športnike dodana vrednost k prepoznavnosti in družbeno odgovorni drži vsakega uspešnega podjetja.

U15 Helios Suns Coris

CORIS International Paris (CIP) je bil v Franciji ustanovljen leta 1987. Osnovni namen je bil organizacija pomoči in posredovanje pri reševanju zavarovalniških poslov. Kratica CORIS (Compagnie de Reglement International de Sinistres) v dobesednem prevodu pomeni družba za mednarodno poravnavo škod. Podjetje Assistance CORIS d.o.o. je bilo v Ljubljani ustanovljeno leta 1993. V podjetju so se letos poleti odločili podpreti eno izmed naših mladih selekcij.

Ekipa U13 je lani osvojila 2. mesto v Mini pokalu Spar in pa 1. v državnem prvenstvu.

U13 Helios Suns Metal Profil

Podjetje Metal-profil d.o.o. se je razvilo iz dolgoletne obrtniške tradicije več generacij. Prva lokacija podjetja je bila v naselju Jarše pri Domžalah. Kovaška delavnica, ki je stala na eni strani Mlinščice, in mlin na drugi, sta se skozi generacije zlila v novo podjetje z novo podobo, ki je bilo ustanovljeno leta 1990. Podjetje izhaja iz tradicije, vedno pa sledi novim trendom in izzivom in se tako širi v bližnja mesta – Jarše, Kamnik in Mengeš. Metal-profil ostaja lokalno-družbeno odgovorno tudi s podporo mladinskemu pogonu našega kluba.

U11 Helios Suns Vzajemci

Vzajemci.com že od leta 2001 pomaga uporabnikom pri spoznavanju in sklepanju finančnih produktov in še danes, 17 let kasneje, ohranja vodilno mesto med spletnimi mesti znotraj finančne industrije. Naložbeno in pokojninsko svetovanje, optimizacija zavarovalnih polic in posredovanje pri bančnih storitvah je le nekaj izmed uslug, ki jih ponujajo svojemu uporabniku. Ponosno so pristopili tudi k družini manjših pokroviteljev košarkarjev Helios Suns.

U9 Helios Suns TPS IMP

Podjetje TPS IMP d.o.o. je eden izmed vodilnih proizvajalcev toplotnih prenosnikov v Evropi. TPS IMP proizvaja različne toplotne prenosnike, svoje izdelke pa izvaža po celotni Evropi (Nemčija, Avstrija, Francija, Italija, Danska, Poljska, Češka, Hrvaška, Srbija, Rusija,…) ter drugod po svetu (Malezija,…). Gre za dinamično podjetje, ki redno vlaga v izboljšanje konkurenčnosti. Njihova prioriteta je obdržati zaupanje  strank v njihov način dela in produkt, okolju pa bodo del zaupanja vrnili tudi s partnerstvom s košarkarskim klubom Helios Suns.

Ob dejstvu, da naše selekcije znotraj Slovenije osvajajo številne naslove državnih prvakov ali pa se vsaj borijo za najvišja mesta ter tako klub, mesto Domžale in slovensko košarko uspešno predstavljajo tudi na številnih mednarodnih turnirjih, se vseeno zavedamo, da vsi izbrani fantje na koncu ne bodo igrali vrhunske košarke. Pa nič zato! V klubu iz vrst le-teh črpamo lastne kadre za delo v košarki. Naši nekdanji košarkarji postajajo trenerji, statističarji, zapisnikarji, košarkarski sodniki, fizioterapevti, nekateri celo zdravniki, drugi pa nekoč morda uspešni podjetniki in s tem potencialni partnerji ali celo pokrovitelji kluba. Vsekakor pa vsi ostajajo naši navijači!

Hvala vsem novimi in starim partnerjem za podporo! Brez vas ni nas!