Helios Sunsi so prvič v sezoni izgubili tekmo, ki bi jo pravzaprav morali dobiti. V boju za prvih šest mest v slovenskem prvenstvu, bo treba točke zbirati tudi na neugodnih gostovanjih, kot je Polzela. A zgolj 10 dobrih minut proti ekipi Hopsov oz. pravzaprav proti katerikoli ekipi v Ligi Nova KBM, ne bo dovolj, da bi lahko prišli do zmage. Polzelani so tako več kot zasluženo slavili z 68:52.

Že sam začetek je nakazal, da to ne bo dan Sunsev. Čeprav okrepljeni s povratnikom Đokom Šalićem, je bila obramba preveč luknjasta, domači pa predobro razpoloženi, da ne bi izkoristili “darila” Domžalčanov. Prvih 10 minut so Polzelani dobili z 18:13, še bolj pa so se po igrišču razleteli v drugi četrtini in ob polčasu vodili že z neverjetnih 42:23! Sunsi so grešili najbolj enostavne zaključke, prosti meti so bili bav-bav, trojka pa očitno oddaljena par metrov več od običajnih 6,75.

Nikola Gajić je tekmo na Polzeli končal z 8 točkami in neverjetnimi 17 skoki.

V tretjem delu igre se situacija na igrišču ni kaj preveč spremenila, domači so ob nenatančnih Domžalčanih povečevali svojo prednost tudi že do +28, potem pa je nekaj življenja v igro vnesel mladi, 17-letni Luka Smodiš, ki je dobro izkoristil svoje tokratne minute. Igral je zadnjih 15 minut tekme, dosegel 9 točk, pobral 4 odbite žoge in podelil dve blokadi. In s to igro je ravno toliko spodbodel ostale Sunse, da je razlika splahnela na končnih 68:52. Ampak, če bodo domžalski košarkarji želeli še osvojiti kaj točk, bo treba proste mete metati bolje od 6/20 in trojke od 4/24.

Đoko Šalić je tekmo končal pri 12 točkah, Luka Smodiš jih je dodal 9, 8 pa jih je prispeval Nikola Gajić, skupaj z neverjetnimi 17 skoki.

Jovan Beader, trener Helios Sunsov: “Več kot zaslužena zmaga Hopsov, ki so imel pod kontrolo celotno tekmo. Mi smo trenutno v nekakšnem psihološkem krču, kar se kaže tudi v 14 zgrešenih prostih metih. Prvi cilj, ki ga imamo, je da sestavimo naše glave in najdemo izhod iz te krize.”

Domžalčane zdaj čaka naporen “domač” teden, saj v ponedeljek igrajo povratno tekmo Pokala Spar s Krvavcem, v sredo v slovenskem obračunu v ABA 2 Ligi prihaja Rogašaka, v soboto pa sledi še tekma Lige Nova KBM s Šentjurjem.

Liga Nova KBM, 3. kolo (Polzela, 27. 10. 2018)

Hopsi Polzela – Helios Suns 68:52 (18:13, 23:10, 16:7, 10:22)

Hopsi: Burgett (6 skokov), Benson 10, Rotar 16, Copot, Turnšek, Borse 10 (9 skokov, 5 podaj), Godler, Atanacković 17 (7 skokov), Bukovič 4, Vasilić 5 (5 skokov), Jack 6 (7 skokov), Zmrzlak
Helios Suns: Pašajlić 7, Gajić 8 (17 skokov), Klavžar 5, Fon, Bratec, Smodiš 9, Durnik 3, Močnik, Jogan, Besedić 8 (5 skokov), Strel, Šalić 12